Heta matcher i inomhuspremiären

Traditionen har dragit igång. Fotbollsalliansens inomhusserie är tillbaka och under premiäromgångarna bjöds det på fin teknik, målkalas och hetta.

Premiäromgången av inomhusserien bjöd på flera heta matcher.

Premiäromgången av inomhusserien bjöd på flera heta matcher.

Foto: Robin Widing

Fotboll2019-11-25 15:00

Efter ett års uppehåll på grund av renoveringen i Idrottshuset så är inomhusserien tillbaka den här vintersäsongen. Totalt kommer tio herrlag och tre damlag att göra upp under de märka vintermånaderna som en slags försmak till vad som komma skall under nästa fotbollssäsong.

När serien startade gjorde den det med stundtals imponerande spel, trots ny och ovan spelform och ovant underlag. Det bjöds på mängder av delikatesser och dessutom hetta i matcherna som visar att det finns rivalitet mellan de lokala klubbarna.

Först ut var matchen mellan Enköpings SK och United – ett samlingslag med spelare från olika klubbar. Där gick ESK segrande ur striden efter att Willy Wickman satt två mål och givit sitt lag segern med 2–1.

Näst på tur var Nordia mot EIS och det visade sig till sist att de sistnämnda bevarat sin form sedan utomhussäsongen. Segern skrevs till klara 5–0 och målen gjorde Emil Mehic, Mahdi Ali, Ejub Mehic och Jeton Mustini som blev tvåmålsskytt.

– Första matchen är alltid lite nervigt så skönt att ha den avklarad. Nu blir det nog lättare att spela resten av matcherna, sa EIS tränare Patric Lindblom.
– Vår ambition är att spela bollen och jag tycker vi gjorde det bra, trots att det var lite slarv emellanåt.

Sedan var det dags för dagens första och enda dammatch. Den spelades mellan seriekonkurrenterna Håbo FF och Fanna BK. Och mycket handlade om HFF:s Therese Akmar.

Tre minuter in i andra halvlek fullbordade hon sitt hattrick och satte dessutom ett fjärde längre in i matchen. Håbo vann komfortabelt med 4–2 efter stundtals imponerande spel.

– Vi kontrollerade bollen bra och i mångt och mycket rullade vi sönder dem, konstaterade Håbos nye tränare Jonny Atterlöf efter matchen.

Håbo som den här säsongen kommer att ställa två seniorlag på benen tack vare sin trupp på över 30 spelare.

Därefter var det dags för dagens kanske största höjdpunkt. Konkurrenterna från femman Södra Trögd och Syrianska. En jämn inledning på matchen visade sig till sist vara vilseledande. Syrianska fullkomligen krossade Trögd under större delen av matchen och vann till sist med klara 9–2. Adai Dogan och Markus Ahosson blev båda hattrickskyttar.

Roligast i matchen var dock hettan och intensiteten. Det small rejält i närkamperna och känslorna doldes inte under ytan.

I sista matchen möttes Enköpings United och SK Elvan. Där gick United segrande med 3–2.

Miriam Doham och Fanna BK gick på pumpen mot ett ungt och taggat Håbo FF.
Miriam Doham och Fanna BK gick på pumpen mot ett ungt och taggat Håbo FF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!