Olsson: "Det är helt otroligt"

IK Uppsala spelar i allsvenskan 2020. I en av huvudrollerna i den avgörande matchen mot Hammarby fanns förre ESK-forwarden Beata Olsson. "Fantastisk känsla", säger hon.

Beata Olsson spelar i allsvenskan 2020 efter att ha nickat in Uppsalas sista mål i segern mot Hammarby.

Beata Olsson spelar i allsvenskan 2020 efter att ha nickat in Uppsalas sista mål i segern mot Hammarby.

Foto: Karin Wesslén/TT

Fotboll2019-10-29 07:00

– Fantastiskt!

Ett kort men likaså otroligt beskrivande ord för känslorna kring IK Uppsalas avancemang till allsvenskan. Kort efter segern mot Hammarby i den avgörande matchen om uppflyttning var det en Beata Olsson som fullkomligt bubblade av lycka när vi nådde henne på väg mot lagets firande.

Då hade alltså Uppsala vänt ett underläge med 1–0 till seger med 3–1 på Kanalplan i Stockholm och Beata Olsson hade själv nickat in det avgörande målet.

Vad var det som gjorde att ni vann till sist?

– Vi hade ju ingen press på oss och det var verkligen den tanken vi gick in till matchen med. Det fanns ett gott självförtroende och vi blev aldrig oroliga under matchen, trots att de ledde, säger Olsson.

Beata Olsson lämnade ESK inför säsongen 2018 för Uppsala och hade då sparsamt med speltid under sin första säsong. Under 2019 har hon dock blommat ut och stått för 12 mål under säsongen. Det sista alltså i ett läge som knappt kunde bli bättre – i den 83 minuten i sista matchen.

Berätta om dina känslor när du nickade in den.

– Det kändes helt otroligt. Vi hade 2–1 då men den ledningen var ändå lite knapp. När vi fick in trean låste vi liksom matchen och gjorde så att de inte hade någon hans att komma tillbaka.

Vad är det som gör att ni spelar allsvenskan nästa säsong?

– Tror att det beror på våra duktiga tränare och att vår trupp som spelar som ett lag. Det är det som tagit oss så långt, avslutade Olsson innan firandet gick vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!