Olsson femmålsskytt för Sverige

Snacka om proppen ur. Beata Olsson, tidigare i ESK, fullkomligt bombarderade in mål när Sverige mötte Armenien i EM-kvalet.

Beata Olsson gjorde fem mål för Sverige i EM-kvalmatchen mot Armenien.

Beata Olsson gjorde fem mål för Sverige i EM-kvalmatchen mot Armenien.

Foto: Svenska fotbollförbundet (SvFF)

Fotboll2019-10-08 18:00

Okej, det ska kanske tilläggas att Armenien inte tillhör topplagen i Sveriges EM-kvalgrupp.

Matchen vann Sveriges F18-landslag med hela 14 noll och Armenien har dessutom förlorat mot Belgien med 17 noll. Men att en spelare gör fem mål i landslagssammanhang tillhör inte vanligheterna.

– Det är inte ofta man gör fem mål. Senast jag gjorde fem mål var nog när jag var tolv år så det var jättekul. Inför matchen såg vi oss inte så mycket bättre än Armenien, men vi insåg ganska snabbt att det kunde bli mycket mål och då passade vi på, sa Olsson i en intervju med Svenska fotbollförundet efter matchen.

I gruppspelets andra match, mot Bosnien-Hercegovina, var Beata Olsson återigen aktiv i målprotokollet och inledde Sveriges upphämtning efter att man hamnat i underläge med 2–0 i första halvlek. Hon reducerade till 2–1 innan Sverige till sist också kvitterade.

Beata Olsson, numera i IK Uppsala fotboll, får en spännande avslutning på säsongen. Hennes lag är i högsta grad inblandad i toppstriden och slåss om en plats i allsvenskan nästa säsong. 

– Vi vet om att vi har tuffa matcher framför oss, men alla är taggade på att ta maximala nio poäng. Vi har fortfarande allt i egna händer och det får vi försöka lyckas förvalta. Om vi är lugna i vårt spel och vårdar bollen under matchen så vi kommer fram på vårt sätt så finns det absolut chansen på Allsvenskan, säger hon till SvFF.

Under tisdagen spelade Sverige sin sista gruppspelsmatch mot Belgien och fick se sig besegrade med 1–0, men är ändå kvalificerade till Elite Round (slutspel).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!