Tung kvalstart för Håbo FF på Gotland

Trots drömstart lyckades inte Håbo få med sig någon poäng till fastlandet. Levide vann nämligen med klara 4-1.

Anton Sjögren gjorde Håbos enda mål när laget inledde kvalet till trean på Gotland.

Fotboll2019-10-05 16:16

Det blev en tung inledning på kvalet till division 3 för Håbo FF. Den första matchen i fyrlagsgruppen där bara segraren spelar i trean nästa år slutade med förlust, trots en perfekt inledning.

Redan i andra minuten kunde nämligen Håbo ta ledningen.

– Deras mittback halkade, Augustin Muyenga fick tag på bollen och sköt, deras målvakt klarade men jag kunde rulla in returen, säger Håbos målskytt och lagkapten Anton Sjögren.

Gotländska Levide hade sin taktik klar. Slå långt.

– De hade ett par stora forwards där framme som gjorde det bra och ser man till tidigare på säsongen har vi haft problem med lag som spelat på det här viset, menade Sjögren.

Och problem skulle Håbo få.

I minut 28 kunde hemmalaget kvittera genom Peter Ottosson. Det dröjde dessutom bara fem minuter innan Levide var i ledningen.

– Det blev väldigt ensidigt spel, sa Sjögren och fortsatte:

– Det var inte så att det var bättre spelmässigt än oss.

Håbo skapade en hel del chanser men lyckades inte få bollen i mål, förutom två minuter in på den andra halvlek. Men då dömde domaren bort det för en knuff i tidigare skede. Levide lyckades däremot få in bollen i nät och dessutom få räkna målet. Ottosson satte sitt andra mål för dagen när han gjorde 3–1-målet i minut 57.

Därmed var uppförsbacken rejält brant för Håbo. Med tio minuter kvar nickades 4–1 in.

Läget är därmed mycket tufft för Håbo som i nästa match ställs mot Spånga på hemmaplan.

– Bara sikta in sig på den, vi ska  se till att vinna då, avslutade Sjögren.