– Jag förstår helt klart föreningarna. Men det stämmer att det här var ingångvärden som föreningarna och vi i Alliansen visste om, säger Fotbollsalliansens ordförande Kent Sundelin.

– Det har stått klart hela tiden att planen inte är till för vintermånaderna, utan främst kanske från och med i mars. Men jag är lite fundersam kring orsakerna vaför. Det har vi aldrig riktigt fått något svar på.

Konstgräset på Fanna IP invigdes i somras. Det är med andra ord första gången frågan om snöröjning kommer på tal.

Artikelbild

| Korsängen. Med sitt uppvärmda konstgräs, är inte ett rimligt alternativ som reservplan, enligt Kent Sundelin.

– Vi är väldigt glada över att planerna har anlagts, nu är väl nästa steg att titta på skötseln av den. Det här är det första året, så nu tycker jag att det är dags att vi kanske kan se över vad som kan göras till nästa år, menar Sundelin.

– Jag förstår mycket väl att de har annat att sköta om i och med snön, men jag kanske tycker att Fanna IP borde få lite högre prioritet än i dagsläget.

I och med att snön inte röjs undan på Fanna IP måste klubbarna söka sig till andra planer för att bedriva träning. Korsängen är ett exempel, men ingen rimlig lösning enligt Sundelin.

– Korsängen är fullbokad i princip varje kväll, även då Fanna IP kan användas. Så det är inte riktigt ett alternativ. Föreningarna lever farligt om man har har haft som ursprungsplan att bedriva sin träning på Fanna, det blir väldigt svårt att hitta något annat. Jag skulle kanske se att något lite extra görs från kommunens sida, vilket det inte tycks göras idag. Undersöka olika möjligheter att faktiskt få bort snön trots allt.