Gav bort poäng: ”Katastrof”

ESK såg ut att gå mot minst en poäng mot tebellfemman Strömsbro. Då drog man på sig två utvisningar och släppte in två mål. ”Vi gav bort det, så är det”, säger Johan Jonsson.

ESK Hockey fick ingen rolig upplösning av matchen mot Strömsbro.

ESK Hockey fick ingen rolig upplösning av matchen mot Strömsbro.

Foto: Robin Widing

Ishockey2019-10-23 21:47

Robin Nilsson kvitterade till 2-2 i inledningen av den tredje perioden och ESK Hockey såg ut att kunna kriga sig till minst en poäng mot Strömsbro. 

Men med tio minuter kvar drog först Glenn Guttelvik på sig en utvisning och direkt därefter gjorde Dennis Näslund samma sak. 

Gästerna behövde sedan 14 sekunder för att gå upp till 4-2. Matchen slutade till sist 5-2. 

– Katastrof, var vad coach Johan Jonsson hade att säga efter matchen. 

– Vi ger bort poängen i och med de utvisningarna, så är det. Och det handlar inte om att Strömsbro förtjänade det så mycket som att det handlade om att vi gav poängen till dem. 

ESK hade annars varit med i matchen, även om man hamnade i underläge två gånger om. Men André Fredriksson och Robin Nilsson satte varsin kvittering. Sen kom alltså utvisningarna och fällde avgörandet. 

– Spelar ingen roll vilka det var – vi har oavsett inte råd att dra på oss sånt. Nej, utvisningarna var bedrövliga, säger Jonsson som hade svårt att hitta något positivt efter matchen. 

– Nej, det struntar jag i. Besvikelsen är alldeles för stor. Vi får kolla på vad vi gjorde bra i efterhand sen. 

Gick luften ur er efter de där två målen i powerplay för dem?

– Nej, vi hade energi kvar och skapade lite lägen i situationerna efteråt. Men såklart var det ett tufft läge att hamna i. 

Karta: Bahcohallen Enköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!