EHF-damerna blev poänglösa i Rosersberg

Enköping HF:s damer fick inte ordning på anfallsspelet i första halvlek, det blev slutligen avgörande.

Lovisa Wigh satte fyra bollar för EHF i mötet med Roserersberg.

Lovisa Wigh satte fyra bollar för EHF i mötet med Roserersberg.

Foto: Peter Bohlin

Handboll2019-10-05 11:00

EHF hängde med målmässigt i inledningen. Men sedan ryckte hemmalaget Rosersberg ifrån.

– Vår första halvlek var mindre bra, försvarsspelet fungerade men vi gjorde alldeles för lite mål, menade EHF-tränaren Kent Söderlund och fortsatte:

– Vi fick inte ordning på varken fas ett eller fas två offensivt, vi fick ingen riktigt kläm på det. Det var en helhet, vi sköt för lite, kontrade för lite och samspelet mellan mittsexa och mittnio fungerade inte.

Underläge 4–6 förvandlades hastigt och mindre lustigt till 7–16 för EHF precis innan pausvilan. Och det blev inte bättre i inledningen av den andra halvleken heller. Fyra snabba Rosersbergmål gav 7–20 med EHF-ögon.

– Då tog jag time out, sedan fick mycket bättre grepp på dem, konstaterade Söderlund.

Dessutom började EHF ösa in bollar i motståndarmålet också. Sex raka EHF-mål gav lite liv i tillställningen. Med 13 minuter kvar var underläget faktiskt bara sex bollar 15–21. Men då började även hemmalaget hitta nätet igen och såg till att stänga matchen.

– Men vi hade en hel del chanser där vi missade avslut som kunde fört oss ännu närmare, hade vi kunnat sätta dem också hade det blivit riktig match av det här på slutet, sa Söderlund.

Rosersberg kunde dock hålla undan och det blev slutligen 28–21.

– Vi kunde tagit en poäng här och det finns mycket positivt att ta med sig trots förlusten, avslutade Söderlund.

Målskyttar EHF: Vendela Tapper 8, Lovisa Wigh 4, Nora Sagström 4. Agnes Landström 2,  Josefin Åkerblom 2, Lisa Jansson 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!