Storkross när Enköping besegrade Täby

Enköping gjorde processen kort mot Täby när man vann med 36–18. "Vi ger dem aldrig en chans att komma in i matchen", säger tränare Kent Söderlund.

Amelie Tapper sprutade in mål mot Täby i EHF:s 36–18-seger.

Amelie Tapper sprutade in mål mot Täby i EHF:s 36–18-seger.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Handboll2019-10-12 14:15

Efter att ha åkt på pumpen mot Rosersberg visade Enköping vart skåpet skulle stå i fredagens möte med Täby. EHF vann med säkra 36–18 och visade prov på skickligt spel.

– Vi kontrollerade hela matchen, från försvar till anfall. Vi jobbade och krigade som ett lag, säger EHF:s tränare Kent Söderlund

Vad var det som fungerade då?

– Det var ett väldigt bra samarbete mellan målvakten och försvaret vilket gav oss flera chanser i både fas 1 och fas 2, säger Söderlund.

– Vi är verkligen jättenöjda med insatsen. Tjejerna tappar aldrig fokus och kämpar på. Det ska de ha en stor eloge för, säger assisterande tränaren Mats Berggren.

Det var bara två utespelare som inte gjorde mål mot Täby. Den spelaren som stack ut mest, i alla fall målmässigt, var Amelie Tapper som gjorde hela 12 mål. 

– Amelie är jätteduktig, men idag fick hon bra hjälp av sina lagkamrater också. Det var en laginsats och det var kul att se så många ta för sig, säger Berggren och fortsätter:

– Det är kul att se att många gör mål. Tjejerna fokuserade på rätt saker och gjorde det bra. Att dessutom kunna prestera en fredagkväll på bortaplan visar på styrka.

I nästa omgång väntar tunga Ceres. Både Söderlund och Berggren menar att det kommer att krävas mer än mot Täby.

– Vi väntar oss ett tuffare motstånd, säger Söderlund.

– Kan vi fortsätta som vi gjorde mot Täby då har vi chansen. Det gäller att stega upp och våga, säger Berggren.

Matchfakta

Täby HBK – Enköpings HF 18–36

(6–16), (12–20)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!