Tränaren: "Det känns lite snöpligt"

Under lördagen ställdes Enköpings HF mot Spånga HK och förlorade med 26–25.

Amelie Tapper var Enköpings främsta målskytt med 5 mål mot Spånga.

Amelie Tapper var Enköpings främsta målskytt med 5 mål mot Spånga.

Foto: Peter Bohlin / Frilansfotograferna

Handboll2019-12-01 13:47

Enköping var till en början det starkare laget men till slut hade gästande Spånga HK vunnit med uddamålet.

– Det känns lite snöpligt. Vi hade matchen och var på gång, men vi svajar lite för mycket mellan bra och sämre prestationer. Vi håller inte riktigt i längden, säger EHF:s tränare Kent Söderlund.

Enköping stod för en hyfsat stark insats men räckte inte till. Som bäst hade man en fyramålsledning, men tappade den efter dubbla utvisningar. Under resterande del av matchen bytte lagen mål med varandra och i slutändan blev det en uddamålsförlust.

– Vi spelar stundtals jättebra, men sedan låser det sig och vi får inte ut det vi vill. Därefter punktar de en av våra spelare vilket gör att vi tvingas tänka om och ändra anfallsspelet, säger Söderlund.

Gjorde punktmarkeringen er ställda?

– Jag tycker inte att vi blev ställda, men de började pressa mer och fick med sig lite flyt.

Men trots förlusten är Kent Söderlund inte helt missnöjd.

–  Vi gör en bra match som helhet. Spånga har också haft en uppåtgående trend, så det var inget dåligt lag vi mötte, säger han och fortsätter:

– Vi gör ändå 25 mål framåt. För vår del handlar det om att vi måste ha tålamod och fortsätta jobba på det vi har lagt en grund för under hösten. Sedan får vi se i vår hur det går och vad som händer med helheten.

Matchfakta

Enköpings HF – Spånga HK 25–26

(13–15, 12–11)

Målskyttar EHF: Anges Landström 1, Agnes Åkerman 2, Elin Berggren 2, Lovisa Wigh 3, Lisa Jansson 3, Nora Sagström 4, Vendela Tapper 5, Amelie Tapper 5

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!