Handbollsfest i Idrottshuset

Det väntar en härlig handbollslördag i Idrottshuset när både Enköpings damer och herrar äntrar planen. Ett av lagen har kanske en större chans till seger.

Enköpings herrar letar tredje raka segern i herrettan mot Silwing-Troja.

Enköpings herrar letar tredje raka segern i herrettan mot Silwing-Troja.

Foto: Robin Widing

Handboll2019-11-22 19:00

Röken kommer knappt hinna lägga sig. Efter en förmiddag i fotbollens tecken med fotbollsalliansens premiär av inomhusserien kommer eftermiddagen att gå i handbollens och EHF:s röda färgers tecken.

Först tar sig damlaget an Sollentuna och direkt efter är det dags för herrarna att försöka ta sin tredje raka seger i ettan.

– Härlig lördag i idrottshuset. En publikfest hoppas vi, säger Kent Söderlund, tränare i damlaget.

Det är alltså Sollentuna, tabellfyra inför matchen, som väntar på andra sidan planen för Enköping som hittills spelat in sex poäng.

– Väntar mig en match där det kommer bli tufft spel. De är fysiska och har ett starkt skytte. Det behöver vi stå upp mot. Sen måste vi som vanligt få försvaret att klaffa tillsammans med målvakter. Därifrån hoppas vi få enkla lägen i kontringar.

Något speciellt ni jobbat med inför just den här matchen?

– Inte specifikt för matchen i sig – vi försöker jobba långsiktigt. Men vi har lagt stor fokus vid försvarsspel och även en hel del individuell träning, säger Söderlund.

I matchen får laget klara sig utan spelarna från A-flick som spelar USM i Piteå. Glädjande är dock att man får tillbaka Wilma Mård som varit långtidsskadad och kommer finnas med för att testa i matchen.

Direkt efter matchen är det dags för nästa, och då är det alltså ett formstarkt herrlag som ska ta sig an Silwing-Troja och försöka ta sin tredje raka seger.

Efter en start som innebar blandad giv, med jämn fördelning mellan förluster och segrar, så har laget hittar rätt de senaste matcherna. Först besegrade man HK GP med tio måls marginal i hemmapremiären inför näst intill fullsatta läktare. Sedan följde man upp med ännu en kassaskåpssäker seger senast mot HF SIF med hela 41–23. Laget har gjort 76 mål på två matcher – en imponerande siffra.

Just nu är varje seger också viktig ur ett långsiktigt perspektiv. I och med att man inledde med fem raka bortamatcher så kommer man att under våren spela fem raka hemma. Ett bra tabelläge inför de matcherna kan göra att våren blir extra kul med rödsvarta ögon.

En spelare att hålla ögonen lite extra på under lördagseftermiddagen är Filip Tapper i hemmalaget. Senast fick han det att lossna rejält och bombade in elva mål.

Matchdags

Enköpings HF Sollentuna HK
Division 2 Dam
Enköpings HF HK Silwing-Troja
Division 1 Herr
Lördag 14:00 och 16:00, Idrottshuset

Kent Söderlund åker till Piteå för USM med ungdomslaget och Thomas Wigh (vänster) leder laget mot Sollentuna.
Kent Söderlund åker till Piteå för USM med ungdomslaget och Thomas Wigh (vänster) leder laget mot Sollentuna.
Karta: Idrottshuset
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!