Det är 15 år sedan Robert Eriksson spelade i Stratospoolen senast. Några månader efter 2004 års upplaga åkte flyttlasset söderut (mer om Robert i separat artikel). Men nu var han tillbaka. Och det med besked.

– Taggade till rejält i finalen, kul att möta en riktigt bra spelare, sa Robert om mötet med Stratos Filip Karlsson.

Vinsten är faktiskt hans första i Elitklassen även om han trodde han vunnit tidigare.

Artikelbild

| Robert Eriksson besegrade Filip Karlsson i finalen.

– Har jag inte, sa Robban?

– Nej, det har du inte, bara någon lägre klass, sedan flyttade du, skrattade kompisen Joakim Dahlgren.

Efter ett sent återbud var "Robban" toppseedad. Och på vägen fram till final var det ingen som kunde hota honom.

Stratos Filip Karlsson hade lite tuffare. Semifinalen mot Eskilstunas Dezso Berecki gick till fem set men i avslutningen var Filip rätt överlägsen.

Artikelbild

| Simon Ericsson vann i klassen Pojkar 15 efter en stabil finalsinsats.

Och då kom de att mötas för första gången. Stratos då- och nutid.

– Han är fortfarande riktigt bra, slagmässigt håller vi ungefär samma klass men han har erfarenheten. Han läste av mitt spel under matchen så jag inte fick något utrymme, sa Filip.

Artikelbild

| Oscar Haeger kom till kvartsfinal i elitklassen.

Robert Eriksson vann nämligen ganska enkelt. Filip var var ofta med i inledningen av seten. Efter fem, sex bollar tog "Robban" några raka poäng och så var det avgjort. 11–7, 11–7 och 11–8 till slut.

– Spelade bra i finalen, skönt att få visa det. Man fick en riktigt adrenalinkick, sa segerherren medan han gratulerades av många nära och kära som tog tillfället i akt att få se honom spela "live".

Artikelbild

| Många matcher förevigades med mobiler.

På grund av ombyggnaden i Idrottshuset var det färre bord och deltagare än normalt i Stratospoolen. Då användes ändå både C-hallen och Squashbanorna.

– Det var lite trixigt när vi skulle bygga upp allt eftersom det inte var som normalt men det blev bra till slut, sa tävlingsledaren Uffe Pettersson som precis som vanligt ledde det väl samkörda fuktionärsgänget.

Artikelbild

| William Bergman kom till semifinal i pojkar 15 och tog hem pojkar 14.

Filip Karlsson fick dock med sig vinst. I HJ20 var han obeveklig och släppte inget set i de två avslutande matcherna. Stratos Simon Ericsson vann pojkar 15 i stor stil där William Bergman åkte ur i semifinal i samma klass. Men Bergman tog revansch i pojkar 14 där både semi- och final vanns med klara 3–1 i set. I herrar klass 2 kom Bernt-Olov Berglind tvåa och Mathias Jansson fyra. med andra ord finns det gott hopp för Stratos inför framtiden.