Sepp Blatter tog mig på rumpan, säger Hope Solo i en intervju med den portugisiska tidningen Expresso.

Det ovälkomna tafsandet från världsfotbollens då mäktigaste person ägde rum under ballon d'Or-galan i Zürich 2013, säger den 36-åriga amerikanskan. Solo och Blatter delade ut priset till årets damspelare, USA:s Abby Wambach.

Precis när de skulle gå ut på scenen ska den dåvarande ordföranden för det internationella fotbollsförbundet ha tagit henne på rumpan.

Artikelbild

| Sepp Blatter. Arkivbild.

Fick samla sig

Jag chockades och kom av mig helt, säger Hope Solo till The Guardian.
Jag fick snabbt samla mig för att dela ut det största priset i min lagkamrats karriär och fira med henne, så jag koncentrerade mig på Abby.

Blatter avgick från ordförandeposten 2015 och stängdes senare av från att arbeta inom Fifa på grund av en olaglig penningtransaktion till Europeiska fotbollsförbundets ordförande Michel Platini. Den nu 81-årige schweizaren nekar till Solos anklagelser och säger till nyhetsbyrån AFP att de är absurda och löjliga.

Artikelbild

| Hope Solo under OS i Rio de Janeiro. Arkivbild.

Under ett jämställdhetsseminarium i Lissabon nyligen sade Hope Solo att hon är väldigt besviken på alla kvinnor som inte berättar om övergrepp i sportens värld.

Jag önskar att fler kvinnor, särskilt inom fotbollen, talar ut om sina erfarenheter, sade hon enligt The Guardian.

"Måste ändras"

I mitten av oktober skrev Hope Solo ett inlägg under #metoo på Instagram om "skenande sexuella trakasserier" inom sporten: "Från opassande kommentarer, oönskade närmanden och tafsande på rumpan, till tränare och managers och till och med presstalespersoner som pratar om spelares 'tuttar' och utseende."

Själv tycker Hope Solo att hon stått upp för sig själv – men att det aldrig blivit några konsekvenser för förövarna.

"Det måste ändras. Tystnad förändrar inte världen! #MeToo", avslutar hon.