Matchen i division VI södra på Skogsvallen i Grillby bjöd på heta känslor på planen redan efter ungefär tio minuter då en spelare i Palestinska FF visades ut efter två gula kort i samma sekvens. Nordia ledde med 2–1 i halvtid – men någon fortsättning blev det aldrig.

Matchen slutade i stället i förtid då domaren bröt tillställningen i halvtid efter att ha mottagit hot från spelare i Palestinska FF.

Per Sjöberg på Upplands fotbollförbund kommenterar händelsen.

– Jag kan inte säga så mycket mer än att domaren i fråga kände sig hotad och valde att avbryta matchen i halvtid. Hoten uttalades mot honom på vägen av planen i halvtid, det är de uppgifter jag har fått, säger Per Sjöberg, som inte kan säga vilken spelare det handlar om.

– Spelaren vet jag inte än vem det handlar om, men laget är bortalaget Palestinska FF.

Domaren, som är född 1999, vill vara anonym, men säger till UNT att hot riktades mot honom i halvtid.

Nordias tränare Thomas Wallin blev förvånad när domaren aldrig kom ut för andra halvlek.

– Vi spelade klart första halvlek och det var ingen ful match i mina ögon. Visst, deras spelare tuggade hela tiden – mest på varandra tyckte jag – men domaren kände sig hotad och det är klart, han kunde ju språket och det kunde inte vi. Jag tycker domaren gjorde en bra match, det är ju en ung kille det handlar om, säger Thomas Wallin.

Palestinska FF:s lagkapten Rami Younes ställer sig frågande till anklagelsen.

– Domaren upplevde sig hotad och hur hotet exakt uppkom kan jag inte svara på. Vi skulle gärna vilja veta, säger Rami Younes.

Så, vad hände egentligen?

– När det blev halvtid gick han till vår utvisade spelare av någon anledning. Jag bad domaren att ta sin halvtidsvila och inte stå och tjafsa med mina spelare, så att också vi kunde ta vår halvtidsvila. Från min sida upplevde jag att domaren inte alls var intresserad att föra matchen vidare.

Inget hot har riktats mot domaren från er sida?

– Vi har ingen aning vart hotet kan ha uppstått. Vi kände mer att domaren attackerade oss och vi har förklarat för förbundet hur vi upplevde matchen.

Från Upplands fotbollförbunds sida inleds en utredning av händelsen i och med att domarens rapport lämnas in. Beslut tas sedan av disciplinutskottet.

– Det första som hände redan i helgen var att vi försökte ta hand om vår domare och tyvärr börjar vi få lite rutin på det här. Vi fick kontakt med honom via telefon och träffade honom även ute på plats i anslutning till idrottsplatsen. Mitt jobb är att få en så klar bild som möjligt av händelsen, sedan är det upp till disciplinutskottet att ta ett beslut om vad som ska hända, säger Per Sjöberg.