Klockan 11 lokal tid på måndagsförmiddagen, klockan 01 svensk tid, kliver Rebecca Peterson in på 1573 Arena på det stora tennisområdet i centrala Melbourne.

Jag tycker att det är en fantastisk tävling, oerhört bra organiserad och väldigt trevliga människor som jobbar med tävlingen som alltid är väldigt hjälpsamma, säger svenskhoppet.

Motståndare är Sorana Cirstea från Rumänien, rankad 84.

En tuff motståndare, precis som i vilken match som helst egentligen. En offensiv spelare. Det ska bli intressant och väldigt kul. Jag är laddad inför det mötet.

TT: Förbereder du dig på något speciellt sätt, har du läst på om motståndaren?

Jag får prata lite med min coach och kolla igenom hur hon spelar och så vidare. Jag har inte börjat prata om matchen än, det får bli närmare, säger Peterson.

Kan möta Sjarapova

I en andra omgång kan Peterson få möta ryska Maria Sjarapova, rankad 30 och vinnare i Australian open 2008 och finalist 2007, 2012 och 2015.

Jag tänker inte längre än första matchen, eftersom jag fortfarande har en match att gå igenom först. Så det är väldigt onödigt att försöka att tänka lägre fram än så, säger Peterson.

Förra året blev hennes stora genombrott, men det avslutades snöpligt med en fotskada i september.

Jag fick en överansträngning i vänsterfoten som har blivit väldigt långvarig.

TT: Hur har vägen tillbaka varit?

Bra, skulle jag väl säga. Jag körde på hemma i Stockholm innan jag kom hit. Det blev kanske lite längre än vad vi hade trott. Samtidigt är det inte så jättemycket man kan påverka. Som det är nu känns det som att det går i rätt riktning och det har känts bra någon veckas period, och det är det viktigaste.

Varm inledning

Peterson tonar ned förväntningarna på sig själv inför Australian Open.

Jag har inga förväntningar alls egentligen, utom bara att göra så gott jag kan. Jag vet att jag förberett mig så bra som möjligt. Med tanke på mina förutsättningar så är jag bara väldigt glad att få vara här och bara gå in och göra mitt bästa. Så får vi se hur långt det räcker.

Väderprognosen pekar mot strålande sol och en topptemperatur på 34 grader under måndagen, även om kvicksilvret antagligen inte letat sig riktigt så högt upp när Peterson kliver in på planen.

34 är faktiskt rätt så varmt om jag ska vara ärlig, medger Peterson, men konstaterar att förutsättningarna är lika för alla spelare:
Det gäller att fylla på ordentligt med vätska och gå ut och spela. I det stora hela så trivs jag i värmen.

23-åringen från Stockholm tog sig in på topp 100 på världsrankingen förra året, och rankas som 62 inför tävlingen.

Rankingen hjälper mig att komma in på vissa tävlingar. Och det är klart att jag vill uppnå så hög ranking som jag kan. Men det är inget jag lägger fokus på. Utan det jag lägger fokus på är att bli bättre i tennis och bli den bästa möjliga tennisspelaren jag kan bli.

Dagen före premiärstarten i Australian Open tränar Rebecca Peterson med tävlingens andra svenskhopp, 75-rankade Johanna Larsson, som möter vitryskan Vera Lapko på måndagen, rankad 63.

Det är svårt att få en bättre start på året, det är fantastiskt kul att vara här, säger Peterson.