Ingen ny succé på Six Days

Målet fanns att vara med och strida i toppen av klubblags-VM på den stora tävlingen Six Days. För Team Östra – med två götaförare i laget – slutade det dock långt ner i listan.

Lucas Vågberg (bilden), David Kadestam och Albin Hamnäs hittade ingen topplacering på Six Days.

Lucas Vågberg (bilden), David Kadestam och Albin Hamnäs hittade ingen topplacering på Six Days.

Foto: Thomas Lindblom

Enduro2019-11-21 16:30

Målsättningarna var högt ställda. Efter fjolårets succé med en tredjeplats ville man upprepa samma bedrift.

Med facit i hand var målsättningen kanske lite för högt uppsatt och Team Östra hamnade till sist på en 69:e plats.
– Med tanke på motståndet som fanns i de lag som till sist hamnade i topp, med flertalet världsmästare, så var det kanske att sikta högt, konstaterar östras general Lars Pärnebjörk.

Med det sagt – det började trots allt riktigt bra för Lucas Vågberg, David Kadestam (Göta MS) och Albin Hamnäs (Linköping). Efter första och andra dagen låg man totalt femma och efter den tredje sjua med relativt liten distans upp till täten.

Sedan hände det som inte fick hända. David Kadestam hade inte turen på sin sida och körde omkull på ett av proven. Fallet blev såpass illa att axeln gick ur led. Trots det körde han i mål, men fortsättningen var bara att glömma.

– Tappar man en förare är man körd, så enkelt är det. Det innebar tre timmars tidstillägg vid resterande tävlingsdagar och det går inte att ta i kapp tyvärr, menar Pärnebjörk.

Han är dock nöjd med sina förare.

– David gjorde det väldigt bra som debutant fram till olyckan och visade att det finns kapacitet. Nu hoppas vi att han satsar vidare på enduron. Lucas kom fyra i sin klass, vilket är otroligt starkt, och hans förberedelser visade sig vara riktigt givande. Även Albin gjorde allt man kan kräva av honom och kom tia i samma klass som Lucas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!