Stort jubel utbröt på Midgårdsvallen när Enköpings SK till slut gjorde det som de flesta bara gått och väntat på.

Säkrade seriesegern och tog steget upp i division 2.

För många spelare i truppen var det slutet på en flera års lång väntan på uppflyttning och äntligen lyckades man.

Artikelbild

| Kapten Mohammed Ibrahim.

– Det är obeskrivligt, vi har väntat på det här väldigt länge och gjort flera försök. Nu står vi här äntligen, sa lagets lagkapten Mohammed Ibrahaim direkt efter matchen.

Något snack var det aldrig mot FC Arlanda. Det skulle visa sig att ESK i princip punkterade matchen redan i första halvlek.

– Jag tycker att vi gjorde det riktigt bra och var spelförande matchen igenom. Det kändes liksom redan innan match på något sätt, alla spelare hade fått någon slags extrakick.

Så det var inga nerver inför matchen?

Artikelbild

| Bubblet åkte fram omgående.

– Nej, inte direkt. I alla fall inte som tidigare år när vi exempelvis har gått in i kvalmatcher, då har det nästan varit motsatta känslor mot vad det var den här gången. Det märks att vi har mognat som lag.

Ibrahim har dragit med skador hela säsongen, men har kunnat avsluta med att spela från start i de tre senaste matcherna.

Artikelbild

| Jonathan Böckert har varit en viktig spelare för ESK.

– Det var inget jag trodde på om jag ska vara ärlig och jag har fortfarande en bit kvar. Det är det som är så skönt. Nu är vi klara och flera spelare inklusive mig kan lägga kraft fram emot att bli hela och friska till nästa säsong.

Och till sist en klassiker – hur känns det just nu?

Artikelbild

| Likaså Tristan Korras.

– Fantastiskt. Det finns inget som slår den här känslan.