Enköpings IBK får inte spelet att stämma

Det vill sig inte för EIBK i herrtrean. Lamt anfallsspel och försvarsbjudningar kostade poängen på fredagskvällen.

Skutskärs Robin Öster sätter bollen i krysset förbi en maktlös Jonatan Gustavsson i EIBK-målet.

Innebandy2019-11-02 06:00

– Vi har verktygen men får det inte att fungera, suckade Enköpings IBK:s tränare Andreas Olofsson tungt efter 5–8-förlusten mot Skutskär i innebandytrean sent på fredagskvällen.

Då hade han precis få se sitt lag åka på tredje raka förlust. Det efter att blivit stereotypa i offensiven och dessutom åkt på ett gäng baklängesmål av två olika karaktärer. Endera var det diagonalpassningar och direktskott där markeringen var obefintlig eller så var det rena bjudningar. Det var nog jämnt skägg mellan dessa två kategorier.

– Just nu är det tomt och väldigt jobbigt, konstaterade Olofsson och fortsatte:

– Vi blir enformiga och lite bekväma.

Peter Eriksson-Ahlin inledde målskyttet från hemmalaget innan Skutskär gjorde tre likadana mål på fem minuter. Diagonalpass och hårt skott i nät. Faktum är de kunde gjort tre, fyra mål till av exakt samma snitt men de skotten missade endera målet eller så parerade Jonatan Gustavsson i hemmakassen.

EIBK repade dock mod och via mål av Tobias Lindholm och Simon Äng var det kvitterat innan första pausvilan.

Timothy Westlund satte 4–4 efter att Skutskär återigen tagit ledningen via en diagonalpassning. Sedan började EIBK ge bort enkla mål. 4–6 var det därför inför de avslutande 20 minuterna.

Och där satte EIBK högsta fart. Linus Sjöquist satte press och Albin Pettersson nätade bara 36 sekunder in i slutakten.

– Vi hade en riktigt bra inledning där och borde gått i fatt, konstaterade Olofsson helt riktigt.

Men ytterligare två lägen där EIBK:s försvarsspel lämnade mycket i övrigt att önska punkterade den här drabbningen. För efter 5–8 hade inte hemmalaget något vapen att ta sig närmare utan det blev inga fler mål.

– Det blir otroligt jobbigt när vi får slita i uppförsbacke hela tiden, sa Olofsson.

Någon längre vila blir det inte för EIBK som redan på söndag har ny match. Mot Hagunda på bortaplan.

– Vi måste lösa det här spelmässigt och komma igång bättre, avslutade Olofsson.