Collin tillbaka efter skadan

Tre matcher, varav två med skadekänning. När Marcus Collin gör sin fjärde för ESK är det med en positiv känsla han går in. "Det pirrar liksom i kroppen nu", säger han.

Marcus Collin är redo för spel efter en ryggskada.

Marcus Collin är redo för spel efter en ryggskada.

Foto: Robin Widing

Ishockey2019-10-09 07:00

Under onsdagen gör Marcus Collin, 21, sin andra "riktiga" match med ESK Hockey i Hockeyettan.

Det har visserligen blivit tre matcher totalt, men i två av dem spelade han med skadekänning. Nu är han dock återställd och reda att gå på is och spela match igen.

– Riktigt roligt. Nu har man stått på sidan och det liksom pirrar i kroppen nu. Man vill in och hjälpa laget och det ska bli riktigt kul, säger forwarden som kom till ESK från Boden inför säsongen och tidigare också SHL-laget Luleå.

Vad är det för skada du dragits med?

– Skadan är en inflammation i ryggen, en överbelastning. Det har inneburit mycket rehab, massage och kyla på kvällarna.

Collin spelade premiären mot Hanviken och gjorde avtryck direkt. Ett mål blev det 8i den matchen.

– Jag är väldigt nöjd med försäsongen och den första matchen jag gjorde. Sen körde jag, lite dumt, de två andra matcherna innan jag vilade. Så då gick man på halvfart och kände väl att det var bättre att vila. Kände redan av ryggen då och när jag spelade matcherna blev det värre. Såhär i efterhand inser man ju att man skulle ha vilat direkt.

Återställd i ryggen är nu Marcus Collin redo för match igen. Och det går inte ta miste på vad han vill ha ut av matchen mot Vallentuna.

– Jag ser att vi ska dit och vinna tre väldigt viktiga poäng. Känns att vi är taggade på det nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!