S:t Cyr: "Klart båda vill stå"

Pontus Hagman och Simon S:t Cyr har hittills delat på ansvaret mellan stolparna i ESK Hockey. För "veteranen" S:t Cyr är det en lite ny situation. "Lite annorlunda är det mot tidigare säsonger", säger han.

Simon S:t Cyr var tillbaka i kassen i segermatchen mot Vallentuna.

Simon S:t Cyr var tillbaka i kassen i segermatchen mot Vallentuna.

Foto: Robin Widing

Ishockey2019-10-10 20:00

Det är tätt på given för ESK Hockey för tillfället. Under onsdagen besegrade man Vallentuna på bortaplan med 2–1 efter mål av William Kaijser och Adam Lidström. En stabil insats där coach Johan Jonsson fick exakt vad han ville ha: bra hockey under 60 minuter.

– Tycker vi gör en jättebra match, en gedigen laginsats där vi var noggranna och lyckades checka fast dem. Vi hade bra backcheck i egen zon. Ja, det var nog vår bästa match för säsongen. Jäkligt skönt att få med oss tre poäng i en tuff match, sa coachen efter matchen.

Tillbaka mellan stolparna i matchen var Simon S:t Cyr och Jonsson var nöjd med målvaktsvalet.

– Simon gjorde en bra match och det är kul för honom att han få göra det bra. Vi kommer behöva samtliga spelare framöver och det var dags för honom att känna på hetluften.

29-åringen själv, med ESK som moderklubb, var även han glad över att vara tillbaka på isen och framför allt att man fick med sig en seger.

– Verkligen, riktigt skönt. Vi behöver komma igång lite och det här var en av de bättre insatserna vi gjort under säsongen såhär långt, säger han.

Hittills har Simon och kollegan Pontus Hagman delat på ansvaret som målvakt. En situation som skiljer sig lite mellan hur det varit tidigare.

– Lite annorlunda är det mot tidigare säsonger när det gäller spelmängd. Jag gillar ju att spela mycket, men spelschemat är tufft och lite varierande emellanåt – lite hackigt. Jag har dessutom haft lite problem med en fot som är klart bättre nu. 

Hur ser du på konkurrenssituationen?

– Jonsson har varit ganska tydlig med att han vill ha igång både mig och Pontus, och det är lite så det ser ut i den moderna hockeyn. Sen är det inte uttalat att vi ska stå varannan match eller så. Klart är ju att både Pontus och jag vill stå, så är det ju.

Under fredagskvällen väntar en av de största utmaningarna i grundserien. Match mot serieledande Hudiksvall.

– Ser man till förra säsongen spelade vi bra mot dem och både vi och dem spelar säkerligen på liknande sätt. Vi kan absolut vinna och med tanke på poängbehov är nog vi mer taggade än dem kanske. Men visst, de är ju erkänt duktiga.

Matchdags

ESK Hockey – Hudiksvalls HC
Hockeyettan Östra
Fredag 19:00, Bahcohallen

Följ matchen: Som prenumerant via EP-sportens liverapport på eposten.se/sport 

Karta: Bahcohallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!