Framgångarna bara avlöser varandra på brottningsmattan just nu för Alex Bjurberg Kessidis.

Den 24-årige AIK-brottaren, som tog brons i Europeiska spelen tidigare i somras, är nu framme i VM-final i 77-kilosklassen i Astana, Kazakstan.

Under måndagen vann svensken alla sina fyra matcher, och säkrade en kvotplats till OS i Tokyo nästa år redan i kvartsfinalen efter segern mot iraniern Mohammedi Geraei med 9–1 på fall.

Bjurberg Kessidis nöjde sig dock inte med det och såg även till att vinna i semifinalen mot armeniern Karapet Chalyan med 5–2.

Jag har haft lite tur... men ju mer man tränar desto mer tur har man, säger Bjurberg Kessidis.

"Jobbat hårt"

Jag hade marginalerna på min sida men jag har tränat jättehårt för det här. Det är det här jag lever för.

Chalyan ledde matchen med 2–1 – men blev sedan offer för ett kast av Bjurberg Kessidis som gav fyra poäng seger med 5–2.

I VM-finalen, som avgörs på tisdagseftermiddagen, väntar den ungerske veteranen Tamas Lorincz som har vunnit ett flertal internationella medaljer men aldrig tagit hem ett VM-guld. 32-åringen har bland annat ett silver från OS i London 2012 – men trots det ser Bjurberg Kessidis sig själv som knapp favorit.

En gammal räv. Han har varit med länge och har många medaljer i bagaget.

"Favorit"

TT: Går du in som underdog eller favorit?

Det är brottning och vad som helst kan hända. Vi möttes för en månad sen och då slog jag honom. Så jag kanske går in lite som favorit.
Jag har inte hunnit smälta det här riktigt, men det är bara att ladda om igen för i morgon. Det blir antingen den bästa eller den sorgligaste dagen i mitt liv. Det är bara att köra. Bara sex minuter kvar, säger han.

Sverige har inte vunnit ett VM-guld på herrsidan sedan 2003. Den gången, i Paris, fick Martin Lidberg ställa sig högst upp på pallen i 96-kilosklassen.