Norrköping låg inför matchen fyra poäng före EHF. Efter densamma skiljde det sex poäng.

Detta efter att hemmalaget vunnit tämligen enkelt med hela 30–11 i en match där det på förhand kändes som att EHF hade chans till poäng sett till sina senaste prestationer.

Matchbilden visade tämligen snabbt att så inte skulle bli fallet. Norrköping satte fart från början och satte sig rejält i förarsätet omgående. Efter sju minuter hade man skaffat sig en ledning med 6–0.

Det dröjde drygt nio och en halv minut innan Enköping fick sin första boll i nät.

– Vi saknade tre stycken niometersspelare vilket förde med sig att många tvingades in på positioner man inte var van vid. Därmed tog det också tid innan vi kom in i det, samtidigt som Norrköping satte sina chanser, menar tränare Kent Söderlund.

Första halvlek blev sen inte mycket roligare än så och Enköping låg under med 11 bollar i paus – 17–6.

Andra halvan av matchen blev aningen bättre defensivt och Enköping släppte inte lika många bollar förbi sig. Det spelade emellertid ingen större roll för Norrköping.

Gästerna gjorde nämligen också mindre mål i andra. Det slutade till sist med stora siffror, 30–11, i Norrköpings favör.

– Spelarna gjorde ju vad de kunde och försökte hela tiden och det tar vi med oss. Förhoppningsvis kan vi gå in till nästa match med lite ljusare förutsättningar. Men den här matchen blev ett kvitto på att det finns saker som vi behöver träna mer på, som att använda oss av andra spelasystem när vi har den trupp som vi har.

Resultatet blev den slutgiltiga spiken i kistan för en minst sagt krånglig säsong för Enköping.

I och med förlusten står det nu definitivt klart att det väntar spel i division 2 nästa säsong. Det finns inte längre någon teoretisk chans att hämta i kapp lagen ovanför kvalstrecket.

Fem matcher återstår av serien och nästa uppgift blir Strands IF Hudiksvall på hemmaplan nu på lördag klockan 14.00.