Enköpings HF befinner sig nu i ett ganska bekant läge. Efter att ha förlorat en jämn match mot NKIK Norrköping är det kniven på strupen.

I och med att kvalspelet till damettan går i bäst av tre är det endast seger som gäller.

– Jag känner ingen oro på det sättet. Spelmässigt tycker jag att vi ändå har koll och nu vet vi mer om den, säger Ken Hornö.

Det var en match som kunde ha gått lite hur som helst egentligen. Men när allt kom omkring så missade Enköping lite för mycket för att kanske vinna matchen i Norrköping.

– Vi hade inte stolparna med oss riktigt, om man säger så. Tror vi har tolv avslut som antingen går utanför eller i virket, och det är lite för mycket.

– Avsluten vi kommer med är lite för ärliga och deras målvakt gör en bra match.

Lagen följdes åt genom hela matchen och ledningen skiftade väldigt lagen emellan.

Med nio minuter kvar att spela var det dock gästande EHF som hade leningen med en boll, 16–17. Man klarade emellertid inte av att knyta ihop säcken, utan NKIK kunde gå ikapp och förbi.

– Jag tycker kanske att vi borde ha kunnat avgöra i ett tidigare läge. Men vi sätter inte tillräckligt många av våra chanser.

När lagen möts igen nästa helg är det alltså vinna eller försvinna som gäller. Men Hornö och EHF vet vad man behöver jobba på.

– Det är inga stora grejer egentligen, utan vi måste sätta dit bollarna och komma med mer fart i vårt anfallsspel.

Matchen spelas den 22 april klockan 14.00 i Idrottshuset.