Lite gammalt gruff och yvigt språkbruk kan förstärka den bilden.
Men det som de lokala politikerna beslutar är också vardagspolitik som berör dig och mig i Enköping.
De borgerliga partierna anser, i stort, att kommunen missköttes och att S och NE var oansvariga med den långsiktiga ekonomin när de styrde 2014-2018.
Därför tvingas ledningen nu göra det dyrare för föreningar och ta jobbiga beslut, till exempel dra tillbaka löftet om nästa konstgräsplan. Och höja taxorna extra mycket.
Samtidigt är det en naturlig följd av den budget som kommunfullmäktige beslutat om. V ville satsa mest på kultur och idrott, följt av NE och sedan S. SD:s förslag låg något lägre än det förslag som vann, de blågrönas.
Politik är att prioritera och för upplevelsenämnden gjordes största höjningen av alla till 2021. På tal om att prioritera. Två sådana projekt nämndes i den blågröna upplevelsebudgeten: C-paviljongen på Enavallen (2022) och en sporthall på Västerleden (2024). Klara då?
Något i samma ämne. Det saknas samlad kunskap om utemiljöer för idrott och fritid, menar Boverket, och vill ha en nationell strategi.
"Platser för idrott och rörelse har möjlighet att bidra till att knyta ihop en stadsdel eller ett kvarter. Med rätt utformning kan föreningar både driva en idrottslig och social verksamhet", säger Jonnie Nordensky, ansvarig för anläggningsfrågor på Riksidrottsförbundet.
Vilka idrottsytor får vi i det nya bostadsområdet på Doktor Westerlunds gata? Räcker närheten till Enavallen och en inomhushall?