Nordia är inne i en tuff period just nu. I helgen blev det förlust mot Hagunda, och under onsdagskvällen kom nästa nolla i protokollet mot jagande bottenlaget Frötuna.

– Vi är inne i en tuff period, med mycket sjukdomar och frånvaro. Vi visste om att det var en viktig match, men när vi inte fick in bollen och de kontrade in sina mål gick luften ur oss, säger Nordias tränare Johan Lind.

Det var annars Nordia som var det spelförande laget inledningsvis. Man tryckte på och hotade Frötuna med vassa chanser flera gånger om.

Dock ville inte bollen hitta in i nät för Nordia och istället tog hemmalaget väl vara på sina kontringar. När perioden var över hade Frötuna fixat en ledning med 2–0.

– Vi fick inte till det med målskyttet och tyvärr lyckades de kontra väldigt effektivt.

Det skulle också bli värre. Även om det dröjde ett tag.

För den andra perioden blev mållös från båda håll. Matchbilden från den första höll i sig.

– Hade vi bara fått in bollen där i andra tror jag det hade slutat på annat sätt, menar Lind.

Istället blev det rejäl islossning för hemmalaget i den avslutande perioden. Fem raka mål fram till 7–0 blev det, innan Tim Buråker tröstmålade för Nordia och fastställde 7–1.

– Jättetråkigt. Nu har vi en spelledig helg och vi får försöka ta vara på det och försöka få upp glädjen i laget. Det är nog det som är viktigast, snarare än något spelmässigt. Sedan hoppas vi såklart att vi får ha fullt lag i avslutningen.

Med två matcher kvar ligger Nordia en placering över det negativa kvalstrecket, en poäng före just Frötuna. I de avslutande omgångarna möter man Uppsala IBK och inte minst Bålsta FBC i ett derby.