Att kalla mötet för en måstematch är egentligen felaktigt. Vid en förlust finns fortfarande hoppet att nå Alltvåan vid seger i sista omgången mot Spånga.

– Jag vill ändå helst undvika att vi är tvungna att vinna eller göra ett visst antal mål i sista omgången. Vinner vi imorgon är det klart, och det ska vi göra allt vi kan för att åstadkomma, säger coach Lars Billing.

I och med tisdagens seger mot Göta Traneberg har Bålsta HC vunnit mot alla lag i serien. Man har också vunnit samtliga matcher på hemmaplan. Borta är det värre.

– Ja den tabellen är inte lika rolig att klicka sig in på.

På bortaplan har laget endast mäktat med att ta tre poäng av femton möjliga hittills.

– Men jag tycker vi har blivit bättre och bättre för varje match, och till Viggbyholm kommer vi jävligt starka, säger Billing.

Vad blir extra viktigt?

– Att vi tar bort deras stjärnspelare, Patrick Nordström och Nicklas Pettersson, till exempel. Får vi stopp på deras glädje för hockey, vilket vi lyckades bra med i förra mötet, så har vi bra chans.

Inför matchen saknar man fortfarande Jonathan Backman som varit bortrest de senaste matcherna.

Man får också klara sig utan nye Mattias Tumba, som kommer från just Viggbyholm och gjorde debut i förra matchen.

– Det är av ren artighet som jag väljer att göra så, det finns inte skrivet i något slags avtal. Jag var ganska klar med det gentemot Viggbyholm när övergången blev klar att han inte skulle spela den här matchen, berättar Lars Billing och fortsätter:

– Men jag tror vi har lite bättre kontinuitet i laget jämfört med dem, så jag tror inte att det ska bli så stor skillnad. Vi har en bred trupp och vi ska kunna vinna ändå, även om Mattias visade i debuten att han kommer bli väldigt nyttig för oss i Bålsta.