Tävlingen Uppsala Indoor Games blir bara större och större. Jämfört med när tävlingen arrangerades förra året hade den här gången antalet anmälda ökat med över hundra deltagare.

Till årets tävlingshelg hade strax över 820 deltagare anmält sig och man räknade med totalt 2245 starter.

För Bålsta IK var det både årets första tävling och även upptakt för inomhussäsongen för många av de aktiva. Till denna tävling var ett startfält med 19 ungdomar och 2 seniorer anmälda, vilket gav representation från flickor och pojkar från 11 år genom tonårsklasserna upp till seniorklass.

Artikelbild

| Leona Widell med full fart i tresteg.

Med över 800 startande var startfälten givetvis synnerligen utmanande. För en viss familj med efternamnet Nilsson verkade det dock bara inspirera.

På ungdomssidan tilldelades bröderna Ivan och Axel varsin medalj i stavhopp. Ivan hade ett otroligt flyt i sin hoppning och lyckades svinga sig över 1.90 meter vilket till sist gav honom guldmedaljen i P11.

Storebror Axel nådde något högre och lyckades nå upp och över ribban när den låg på tre meter med sitt bästa stavhopp och säkrade därmed en bronspeng. Detta med endast en snöplig rivning på en tidigare höjd som skilde från en delad silverplats. Sista medaljen togs av mamma Kristina i 200 meter för kvinnor.

Klubben visade prov på utveckling under helgens tävlande. Bland de yngre tävlande som inte specialiserat sig på specifika grenar har personliga rekord satts inom merparten av grenarna de startat i.

Främst av alla att tänja sina egna gränser var Max Wiman som avslutade helgen med hela sju nya personbästa.

På tjejsidan så lyckades Evelina Lång väldigt bra med en samling om fem nya rekord.