Mixen ska hjälpa ESK tillbaka

Den tunga säsongen som var tycks inte ha trycks ner ESK i skorna. Istället är det med positiv syn på fotbollen som man börjat bygga inför säsongen.

ESK:s damer går in till vad man tror blir en klart trevligare säsong.

ESK:s damer går in till vad man tror blir en klart trevligare säsong.

Foto: Robin Widing

Fotboll2019-11-22 14:30

Säsongen 2019 var tung. Såpass tung att Enköpings SK åkte ur division 1 med dunder och brak. Det faktumet har dock inte avskräckt, utan man har snabbt tagit ny sats in mot kommande säsong.

– En otroligt tung säsong, framför allt för de yngre som fick komma in i hetluften direkt, konstaterar Henrik Pettersson, ansvarig för spelarrekrytering.

– Jag tror och hoppas att det stärkt dem i psyket och att de faktiskt kommer kunna dominera i division 2. Det i samband med att vi får in lite äldre spelare. Kommer bli en positiv säsong, det är jag ganska säker på.

Redan nu står det klart att ESK kommer att bli av med sin absolut vassaste spelare från ifjol, Elvira Gustafsson. De andra värvningarna – Stephanie Paramio och Jonna Böckert – är i dagsläget fortfarande oklara.

– Sammantaget ser läget bättre ut idag än vad det gjorde ifjol. Då blev spelarna klara sent och nu ligger vi bättre till. Vi har bland annat en målvakt som är och ska provspela, men sedan finns det också en hel del – i sammanhanget – äldre spelare som är på väg tillbaka och där har vi ett namn klart redan. Sedan finns namn vi jobbar på som skulle stärka oss oerhört, säger Pettersson.

Förändringar blir det också på tränarbänken. Mattias Hemlin kommer att finnas kvar, tillsammans med målvaktstränare Håkan Andersson. Tomas Karlsson (huvudtränare) och Ludvig Roswall kommer att kliva av tränaruppdragen. Men ett nytt tränarnamn är på väg in och ska testa med laget i nästa vecka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!