Återigen åkte Stratos till Värmland för spel i Karlstads vårtävlingar och som vanligt blev det en trevlig helg med mycket kämpande och fint spel.

Tävlingen är en av Sveriges största med bredd-, elit- och ungdomsklasser.

Oscar Haeger spelade mycket bra i Herrar Elit och var mycket nära att gå hela vägen till final. I kvartsfinalen besegrade Haeger hemmaklubbens David Lundeteg i en tuff femsetare. Oscar var på väg till en 3–0-seger, men istället kunde Lundeteg kvittera till 2–2 i set och skaffade sig två matchbollar. Oscar avslutade starkt till vinst med 13–11 i skiljeset.

I semifinalen höjde sig Oscar ytterligare en nivå och spelade långa stunder bländande pingis mot den rutinerade Fan Baozhong. I ledning med 2–0 i set och 7–3 var en sensationell finalplats inom räckhåll. Baozhong vände dock till seger, och fick i finalen ge sig mot elitseriespelaren Simon Arvidsson.

Simon Ericsson nådde också en semifinal i klass 1 där Baozhong blev för svår. Kvartsfinalister blev Alfred Ström och William Bergman.

I Pojkar 15 var Simon Ericsson och William Bergman toppseedade. Båda gick enkelt fram till semifinal, där Simon vände 1–2 till seger med 3–2 i set mot Axel Strid, Ängby. Även William Bergman var nära final, med Peter Alestedt, Täby segrade i en stenhård femsetare. I finalen kom Simon Ericsson aldrig in i matchen utan den starkt spelande Alestedt vann med 3–0.

Gabriel Bäckström nådde kvartsfinal i Herrar 7, vilket även Emil Tibblin gjorde i Pojkar 10.