Nu finns bara ett obesegrat lag i innebandytrean. Och det är Sirius.

– Vi kom inte upp i någon bra nivå idag, det såg lite nervöst ut och vi bjöd på flera av deras mål, summerade coachen Anders Iggström och fortsatte:

– Men det känns ändå lite som en befrielse att sviten är bruten så vi slipper tänka på den.

Artikelbild

| Föll tungt. Calle Söderberg och Lokomotiv Grillby förlorade mot Sirius.

Uppsalalagets triumf var dessutom helt i sin ordning. Unga Sirius var helt enkelt lite rappare, lite rappare och lite mer bollskickligt än "Loket".

– Vi stod och tittade på i två perioder och när vi kom igång mötte vi en köttmur. Men vi förlorade mot ett bra lag, sa Iggström.

Visserligen inledde Tobias Metzner målskyttet efter dryga tre minuter. Men annars ägdes den första perioden mestadels av bortalaget och "Lokets" främste spelare för dagen var målvakten Emil Ekström. Han svarade för ett antal akrobatiska räddningar som höll hemmalaget kvar i matchen under de två inledande perioderna.

Med fem minuter kvar av andra perioden var underläget 1–3 då Erik Äng gav sig ut på en offensiv utflykt som gav "Loket" hopp. Men 30 sekunder senare var det 2–4.

Artikelbild

| Tillbaka. Lokomotiv studsade tillbaka i vinnarspåret mot Bälinge. Kommer en ny seger mot Västerlöfsta?

Den sista akten tillhörde dock "Loket". Ett starkt power play gav ytterligare hopp men det var ett skott från halva plan som gav målmässig kontakt. Jakob Fertig nätade från långt håll.

Och nu hade "Loket" vittring men återigen svarade Sirius nästan omgående och 3–5-målet blev matchens sista.

Artikelbild

| Tufft. Lokomotiv Grillby och Rikard Forsberg Posta hade svårt att komma nära mål.

– Klart vi är besvikna just nu men vi kommer ladda om och komma tillbaka, lovade Iggström avslutningsvis.