ÖIF, som är nykomlingar i sexan den här säsongen, har stormat fram och leder serien när sommaruppehållet infunnit sig.

Trots en förlust i sista omgången mot ISUN har laget imponerat stort under vårhalvan. Mycket på grund av den nytändning som det säkert inneburit med tränare Göran Westerberg vid rodret och de spelare som följt honom från Fanna BK till Örsundsbro. Där finns det nämligen gott om rutin.

Vidare i samma serier är kanske den stora överraskningen Härnevi BK, i hård konkurrens med Enköpings IS.

HBK ligger trea i serien efter att ha vunnit i sista omgången. Välbehövliga tre poäng efter en tyngre period innan dess. EIS har gjort resan påt andra hållet: en trög inledning som fick tankarna att gå mot nedflyttning, för att sedan resa sig och ett tag finnas med i toppstriden. Just nu parkerar man på sjätte plats.

Jagas gör man främst av IK Nordia på sjunde, som dock ligger hela åtta poäng bakom. Nordia, med ett relativt nytt och oprövat lag, motsvarar så långt vad som förväntas. En starkare höst kanske kan föra upp dem en placering. Nedflyttning ska man dock klara sig undan. Enkelt.

Värre är det kanske för Bålsta Sanering som just nu ligger näst sist. Man har dock sju poängs marginal ner till jumbon Wigör – som har noll poäng.

Vi säger nog att även Sanering klarar sig kvar. Enkelt.

Ett steg neråt och vi hittar ett anat lokalt lag i topp. Enköpings SK 2 leder den västra sjuan efter en stark vår som nykomlingar.

Ludvig Källman, född -02, leder skytteligan med 15 mål – imponerande.

En bit ner på sjunde plats finns Enköping United, som inte riktigt fått det att stämma. Man har dock häng på platserna direkt framför.

Tyngre är det för Åsunda som hittills samlat ihop tre poäng och ligger farligt nära att ramla ur om man inte står för en bättre höst.