Inte mycket hände på Åvallen under inledningen av matchen.

Sedan hände allting och matchen – skulle det visa sig – avgjordes på en minut. Först slog Mikael Bodin en hörna som skarvades fram till Jonas Hagman som enkelt rullade in 1–0 i öppet mål.

Bara minuten senare kom också 2–0 efter att Hagman agerat framspelare till Jacob Bojlert. Trean var heller inte långt borta bara sekunder senare när Andreas Andersson fick läget.

– Vi var med från start den här matchen. Vi har haft problem med att vi står och sover lite i inledningen, men det gjorde vi inte den här matchen, sa en nöjd Göran Westerberg efter matchen.

Det syntes ganska tidigt att det var ett derby. Redan från start small det till i närkamperna och det dröjde bara ett fåtal minuter innan det första gula kortet kom fram.

Planen på Åvallen bjöd också in till ett spel som bestod av mer kamp än finlir. Något som ÖIF hanterade bäst.

– Vi sa det redan innan att vi skulle behöva spela efter förutsättningarna, alltså ganska enkelt. Sedan blev attityden och att vi jobbade hårt en stor del i segern, konstaterade Westerberg.

Härnevi försökte och försökte, men man kom inte riktigt till de heta lägen som man behövde.

Istället var det nästan närmre att Örsundsbro utökade under andra halvlek. Jonas Hagman flera chanser att sätta ett andra mål.

Men det blev inga fler nätrassel utan Örsundsbro gick segrande från striden.

– Alltid kul att vinna i derbyn. Det var lite extra hetta i matchen så det var kul, avslutade Westerberg.