Sedan invigningen några månader tillbaka har aktiviteten varit stor på banan. Något som går i linje med den framfart som sporten Padel har både nationellt och internationellt.

– Det har ju blivit ett rejält lyft för hallen, både utseendemässigt och aktivitet, säger Bengt Welén från tennisklubben.

Trots att banan stod klar relativt sent på säsongen har Enköpingsborna alltså inte avstått från att testa på den nya sporten.

– Hösten kom ganska snabbt efter invigningen och vi tänkte väl att säsongen liksom var slut. Men Det har gått över förväntan och vi har märkt att det här är en inomhussport som passar väldigt bra även utomhus. Så länge det inte snöar eller ösregnar så funkar det att spela, även kvällstid eftersom det finns ljus, säger Bengt.

Varför tror du att det gått så bra?

– Vi har inte marknadsfört det här på något speciellt sätt, så det har spridit sig från mun till mun. Några har testat på, tyckt det varit roligt och berättat om det. Så det har nog bara spridit sig. Sedan är det en ganska enkel sport att komma in i, jämför med tennis exempelvis.

En som håller med om det är Sarah Pettersson som är nybörjare när det gäller padel.

– Jag har spelat några gånger nu, och det är verkligen superroligt. Det är mycket lättare än tennis, det är lättare att slå. Skulle jag jämföra med något skulle jag kanske säga strandtennis.

Varför har du fastnat för det?

– Det är en väldigt kul grej för par, eller som i mitt fall några gånger, ett tjejgäng. Det är en bra träningsform och inte alls tungt för kroppen. Jag hoppas att det kommer komma fler och prova på.