Ingen SM-final för ERK-damerna

Exiles blev till slut lite för starka för ERK och gick till SM-final via 30-12.

ERK pressade Exiles i SM-semifinalen.

ERK pressade Exiles i SM-semifinalen.

Foto: Anders Hallman

Rugby2019-10-05 19:45

Stockholmslaget Exiles har fortfarande inte förlorat någon match i år. I grundserien körde de över Enköpings RK:s damer med 63–0. Därmed var Exiles självklart stora favoriter att ta sig till den hägrande SM-finalen.

– Trodde ändå vi skulle kunna hota dem i den här semifinalen, sa coachen Niklas Proos och fortsatte:

– Det har sett riktigt bra ut på slutet för oss, vi har tagit stora kliv under säsongen. Och ser man till matchbilden kunde det faktiskt gått hur som helst.

I paus var underläget för ERK åtta poäng (20–12).

– De var riktigt stressade, det märktes, konstaterade Proos.

Men Exiles har ett rutinerat garde att plocka fram när matcher ska avgöras. Rebecca Kearney dominerade stort och Minna Leijonhufvud sprang ifrån ERK.

– Jag är ändå otroligt stolt över tjejerna och hur vi agerade. Vi spelade lugnt och metodiskt nästan hela matchen, problemen vi fick var de perioder när vi inte gjorde det. När vi försökte med lite för långa och djärva passningar. Då utnyttjar Exiles det direkt, menade Proos som slutligen fick se Exiles vinna med 30–12.

– Vi har en snittålder på 20-21 medan deras säkert är tio år mer, i en sådan här match avgör rutinen men de här tjejerna har verkligen framtiden för sig.

Och den framtiden inleds förhoppningsvis redan den kommande helgen. Då väntar nämligen bronsmatch mot Vänersborg på bortaplan. En chans att få med sig SM-medaljer till Enköping

– Den chansen ska vi ta, avslutade en med all rätt optimistisk Niklas Proos.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!