Segeltorp: ett mardrömsmotstånd?

Segeltrop tycks inte vara ESK Hockeys favoriter. På bortaplan föll man återigen mot jumbon i serien. "Riktigt surt", säger Johan Jonsson.

ESK föll borta mot Segeltorp och inkasserade sin andra förlust mot tabelljumbon.

ESK föll borta mot Segeltorp och inkasserade sin andra förlust mot tabelljumbon.

Foto: Anders Hallman

Ishockey2019-11-20 21:45

Nej, det ville sig inte. I en match där ESK Hockey hela tiden hamnade i underläge och fick jaga så gick man miste om tre poäng som man på förhand borde haft enklare väg till.

Nu blev det – fullt rättvist – Segeltorp som gick segrande ur striden med 5–3 i en svängig match.

– Svårt att sammanfatta det såhär direkt efteråt, mer än att vi såklart är besvikna, sa Johan Jonsson efter matchen.

Det var Segeltorp som tog ledningen tre gånger om i matchen och ESK som varenda gång kvitterade nästan omgående. Det kändes som att det fanns en extra växel när det väl krävdes, men inte matchen igenom.

– Har inget bra svar på varför det såg ut så. Första perioden var inte bra från vår sida och att vi hade 1–1 med oss in i andra var vi nöjda med. Sedan höjde vi allt i mellanperioden tycker jag. Sedan blev det en onödig omställning som avgjorde för dem i tredje och det var jäkligt surt.

Ja, för med nästan exakt två minuter kvar snodde Muhammed Kücukyildiz pucken och ställde om och satte 4–3 till Segeltorp. Med två sekunder kvar kom också matchens sista mål i den då övergivna ESK-kassen.

Är det något med Segeltorp som inte passar er riktigt?

– Nja, vi ligger ju nere i botten, så ingen match är ju enkel för oss, även om vi möter dem som ligger sist. Det är det vi behöver inse – att det är krig på liv och död varenda match som krävs, avslutar Jonsson.

Matchfakta

Segeltorp ESK Hockey 5-3
(1-1, 1-1, 3-1)
Hockeyettan Östra
Målen: 1-0 (09:17) Gustav Klingström, 1-1 (PP 19:13) Marcus Collin, 2-1 (32:34) Patrick Wulff, 2-2 (33:56) Adam Lidström, 3-2 (44:49) Linus Borgman, 3-3 (45.21) William Kaijser, 4-3 (57:58) Muhammed Kücukyildiz, 5-3 (59:58) Linus Borgman (tom bur)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!