En stark avslutning av seriens hösthalva har gjort att Lokomotiv Grillby har något av ett slagläge inför avslutningen.

När serien startar om under lördagen tar man emot IK Sirius FBC hemma i Enahallen och en seger skulle innebära en skjuts mot tabellens övre skikt.

– Det skulle absolut ge ny inspiration och ökat självförtroende, säger tränare Peter Kokocha, som tidigare varit inne på att man kanske inte är redo för nästa steg i seriesystemet redan nu.

– Men med det sagt: det är ju inte så att vi skulle ha något emot att vara ett topplag i serien – det är ju bara ett bevis på att vi tar steg och blir bättre.

När lagen möttes tidigare under hösten var det premiär. Då vann Sirius med 5–2 i Uppsala.

– Det är ett revanschsuget Lokomotiv Grillby, såklart. Då var det premiär och nu vill vi visa att vi kan göra det bättre. Sen är Sirius luriga i och med att man inte riktigt vet vilket lag de kommer med. Hur som helst förväntar vi oss ett högt tempo, så det gäller att vara med från start.

Vad blir viktigt i ert eget spel?

– Att vi är noggranna i försvarsspelet och inte bara står på rätt plats, utan också är med och tar våra markeringar – att vi har koll på de farligaste spelarna. Sen handlar det om att vi vågar släppa på handbromsen och spela ut hela vårt register. Vi hade några perioden innan uppehållet där vi uppträdde lite stelt, menar Kokocha.

En del spelare i Lokomotiv kommer att missa lördagens match, medan det under fredagen fortfarande fanns frågetecken för vissa.

– Vi har inte klara besked från alla ännu. Men en del frånvaro finns det på grund av skador och sjukdomar.

Vilka spelare handlar det om?

– Nja, det tror jag vi håller för oss själva, svarar Kokocha med ett skratt.