Handboll

Publiken i Idrottshuset fick se EHF spela ett hårt kollektivt försvarsspel som gästerna Hallsberg inte lyckades luckra upp. Efter matchen fick Hampus Wallin priset som bästa spelare i EHF för sina insatser i mål.

– Det gick lite trögt i början och jag fick inte riktigt träff på bollarna. Sen när jag väl fick träff på dom, då flöt det bara på, säger en mycket nöjd Hampus efter matchen och fortsätter:

Artikelbild

| Enköpings HF tar sig an Örebro under kvällen.

– Vi är ett ungt lag och inte riktigt samspelta, det är många som spelar sin första säsong i A-laget som jag. Men vi har blivit bra mycket mer samspelta, nu har vi verkligen fått träff i försvarsarbetet, vilket vi har jobbat mycket på. När vi hade så bra försvarsspel som vi hade idag är det inga problem att rädda bollarna, då är det bara plockpotatis.

EHF ledde med 13-8 efter första halvleken och kunde till slut vinna med 25-17. Anders Skogäng, tränare i EHF berömde försvaret.

– I första halvlek var vi riktigt bra, stundtals i andra, men framallt att vi håller ihop försvarsspelet och hjälper Hampus Wallin att rädda bollarna. Det är definitivt bland de bättre matcherna, säger EHF-tränaren i sin analys och tillägger:

– Vi gör så mycket misstag framåt, så det är tur att vi spelar så bra bakåt.

Artikelbild

| Anders Skogäng och EHF inleder kvalet till ettan mot Lidingö på tisdag.

Någon spelare du vill plussa lite extra?

– Mattias Johansson var stundtals riktigt bra, även Adam Skogäng gör en bra match. Dom tvingas upp i andra halvlek, sen kan vi inte utnyttja det riktigt. Det är det spelet vi är bra på, gå mot mycket yta och jobba med snabbhet. Fredrik Salovaara och Joel Eneroth Ädel gör en riktigt bra insats som treor i försvaret, säger Skogäng.

Målskyttar EHF: Erik Widén 5, Elliott Ryderdahl 4, Mattias Johansson 4, Adam Skogäng 3, Fredrik Salovaara 2, Filip Tapper 2, Joel Eneroth Ädel 2, Max Österman 1, Max Rydstedt 1, Albin Sköld 1.