EBSK lyckades ta sig till final efter att ha besegrat Skövde i två raka semifinalmatcher.

Efter att i många år kämpat mot semifinalspöket blev det nionde gången gillt. I finalen mot Leksand blev det förlust i tre raka matcher.

Vilken var årets bästa prestation?

– Det var att vi gick till final, helt klart. Vi har spelat semifinal utan att nå final, säger Ingrid Törnberg, tränare för Enköpings Softboll och fortsätter:

– Det var inte tänkt att det skulle bli så, det var lite mellansäsong. Vi trodde inte att vi skulle gå till final, men det gjorde vi.

Vad ser du fram emot nästa säsong?

– Nästa säsong kommer bli jättekul. My Törnblom var inte med i år, eftersom hon spelat i Tyskland och Nya Zeeland. Hon kommer hem i mitten av april och kommer spela hela säsongen med oss. Plus att Jonna Källström också kommer tillbaka, hon spelade bara några matcher med oss, eftersom hon var i USA. Just nu är hon i Australien och spelar.

Kommer ni tappa någon spelare?

– Vi tappar ingen. Det ser bra ut.

När säsongen summerades så valdes Ashley Stassin, EBSK amerikanska pitcher till bästa pitcher i Softbollserien. Enköpings juniorlag kom tvåa efter förlust mot Leksand. Priset till bästa spelare i junior röstades Janet Thorsén fram till.

Det ser onekligen ljust ut för Enköpings Softboll som satt ribban högt inför nästa säsong.

– Vi har bra och härlig känsla i laget. Nästa år vinner vi, vi har komplett lag och vi har fördelar på den svenska sidan. My Törnblom är som en amerikanska.