Förutsättningarna var enkla inför avgörandet av årets Porsche Sports Cup.

Kom i mål och sluta före närmsta konkurrent, Ingemar Persson, och totalsegern skulle vara bärgad.

– Ingemar hade inte varit före oss i mål någon gång under året, men motorsport är motorsport – bilarna ska hålla och man måste undvika sammanstötningar.

Artikelbild

| Åkerberg i sin Porsche under de sista tävlingarna på Mantorp.

På grund av vädret fick Åkerberg och de andra förarna problem med banans skick.

– Det lovades bättre väder under eftermiddagen så att ändra inställningar för våt bana kändes meningslöst. Jag fick koncentrera mig på att ta det lugnt och försiktigt.

När det väl gällde, i det första av dagens två race, gjorde sedan inte Mattias Åkerberg några misstag. Efter en batalj med Gilbert Svensson lyckades han ta andraplatsen och tog upp jakten på ledaren Ludvig Lindvall. Det räckte inte till seger i racet, men i och med att Ingemar Persson körde in som sjua var saken klar: Mattias Åkerberg kunde återigen titulera sig som mästare.

– För tredje gången står vi som slutsegrare. Med tre olika bilar, två i Sports Cup och en i Super Sports Cup. Vi innehar fyra varvrekord i två olika klasser, säger Åkerberg sammanfattande.– Det här året har gett oss fem segrar och tre andraplatser på åtta tävlingar och det värmer i hjärtat att fått vara en del i de framgångar teamet haft sedan debuten med Porsche 2010.

Vad som händer nu är oklart i nuläget. Men det finns vissa planer.

– Vad framtiden har för med sig ska bli roligt att se. Det finns lite intressanta uppslag och erbjudanden, men ingenting är spikat.

– Nu ska jag bara njuta av framgången under hösten, säger den nyblivne mästaren.