Och det blev en turnering som gick över förväntan för Sverige.

– En helt otrolig resa, sammanfattar Emma och fortsätter:

– Flera av lagen var helt okända för oss i och med att vi aldrig mött dem. Men vi hanterade det och höll oss till vår plan. Vi hade ganska tur också, framför allt vädermässigt. Det var ganska kallt, vilket gynnade oss, säger Emma.

I och med att motståndet till stor del bestod av världsklass var det mer fokus på prestation än på resultaten i sig.

– Vi har verkligen gått framåt. Vi har lagt mycket krut på det fysiska under lång tid och där ligger vi i nivå med de andra lagen. Nu var det mest beslutsfattningen i olika skeenden i matchen som brast lite, och det är nästa steg vi måste jobba med.

I turneringen deltog 12 lag, bland annat stornationer som England, Wales och Australien. Sverige slutade till sist på 11:e plats, efter att man stått för flera gedigna insatser.

– Första halvlek mot England var väldigt bra. Och sedan matchen mot Sydafrika – där hade vi ledningen innan de lyckades vända. Sedan slog vi Polen, vilket var skönt. De tog vår plats i Grand Prix förra säsongen, så det var en liten revansch och ett tecken på att vi absolut kan ta oss tillbaka dit i år.

Sverige besegrade också Papua Nya Guinea med hela 32–0, vilket är ett bra resultat i och med att det är ett lag som kvalificerat sig för VM i USA senare i år.

Hur ser du på din egen insats?

– Det har känts bra. Som för många andra har det varit lite svårt att skifta från klubblag, där mycket av spelet sitter i ryggmärgen, till att spela med landslaget. Men jag kände mig fysiskt stark och nu gäller det framför allt att utveckla beslutsfattandet. Det är något som gäller för hela landslaget.

Resultat: Sverige - Polen 20–12, Sverige - Sydafrika 5–12 , Sverige - Papua Nya Guinea 32–0, Sverige - England 0–40, Sverige - Macquarie (Aus. provinslag) 14–38.