I och med att 2018 är här har de flesta av kommunens fotbollsklubbar dragit igång försäsongen och träningarna inför den stundande säsongen.

Men den senaste tidens snöfall och bitande kyla har satt käppar i hjulen.

– Här bygger man en plan, och sedan kan man inte ordna till det så att lagen kan träna – det är katastrof. Folk undrar varför lagen i Enköping inte blir bättre. Det här hjälper ju absolut inte till, säger en föreningsrepresentant.

Enligt de personer som EP talat med så har Enköpings kommun beslutat att inte borsta, ploga eller salta konstgräset på Fanna IP.

Nu har klubbarna fått boka in träningar på Korsängens konstgräs istället, som är snöfri.

– Problemet är ju någonstans att det varit möjligt att boka in tider på Fanna IP, men sedan går det inte att använda planen. Det är svårt att få tider på Korsängen, och inomhustider är ännu svårare. Vi får oftast sticka ut och springa istället.

Enköpings IS är en av föreningarna som drabbats.

– Att vi i EIS står långt ner i prioritet när det kommer till träningstider, det är helt lugnt och vi förstår det. Men att en sådan kanonfin anläggning, som kostat så mycket pengar, inte kan användas som alternativ under försäsongen – det känns konstigt. Det är ju nu konstgräs ska nyttjas. Det känns lite som att kasta pengar i sjön, säger lagets tränare Thomas Thuuri.

– Jag önskar att man från kommunens sida bjöd in föreningarna för att se vad som kan göras och rätta till det här på bästa sätt. Att vi kan utveckla en dialog mellan oss.