– Otroligt skönt, jublade Trögds tränare Niklas Hallgren.

Under den första halvleken hade gästande SK Elvan relativt mycket boll och försökte ta sig igenom Södra Trögds kompakta backlinje centralt. Hemmalaget gick mer rakt på mål. Emil Eriksson i Elvanmålet fick göra ett par svettiga parader.

– Första matchen för året och han var riktigt bra, sa Elvans tränare Per Lygnegård.

Den främsta läget var en kanonick från Henrik Jowilin. Eriksson var ända upp i krysset och enhandsräddade. Mycket läckert.

– Vi hade ett par lägen i början på andra halvlek men missade när vi hade momentum, sa Lygnegård som hade fått både Kalle Thorsell och Joakim Grankvist skadade i slutet på första halvlek.

I 67:e minuten kom det första målet. För Trögd.

– Tyckte inte de orkade mot slutet, sa Hallgren.

Jonathan Johansson kastade ett inkast som Jowilin skarvade vidare till Patrik Törnevik som inte gjorde något misstag. I 77:e minuten utökade hemmalaget ledningen. En frispark nådde Adam Hellstens panna och bollen åkte in i nätmaskorna.

Och Hellsten var inte klar med målgörandet. När det återstod fem minuter såg han till att punktera tillställningen helt och säkra tre poäng till Södra Trögd då han satte 3–0.

– Känns fantastiskt att vi fortfarande är obesegrade, sa Hallgren som hade sin främste i mittbacken Emanuel Granholm.

– Det här var riktigt surt, Vi gör för lite mål (fem på fem matcher), saknar en striker där framme. Sedan märks det på självförtroendet när vi åker på ett mål. Då orkar vi inte riktigt komma tillbaka, summerade en besviken Lygnegård i Elvan.