– Jag är hyfsat nöjd med våren, det måste jag säga. Vi har ett nytt lag med många spelare som tidigare bara spelat i fyran och femman, konstaterar Henrik Norell, tränare i Fanna BK.

FBK ligger inför omstarten på åttonde plats och slåss framför allt med Rosersberg och lokalkonkurrenten Håbo FF på samma poäng i botten.

– Under hösten ska vi kunna göra det bättre och målet är att ta mer poäng då, trots att vi spelar färre matcher. Vi har ändå tagit poäng i hälften av matcherna hittills och gjort det bra defensivt, förutom i två matcher.

Artikelbild

| Håbo FF har potential att klättra under hösten.

I de matcherna, mot Östervåla och Östhammar, släppte laget in 17 mål.

– Vi kommer mer och mer rätt in i det och nu behöver vi bara bli lite vassare i vår offensiv. Stundtals har vi varit lite för lättlästa, menar Norell och fortsätter:

– Någonstans kring femma eller sexa ska vi kunna vara när serien är slut.

I Håbo FF har det också varit upp och ner. Man inledde bättre än Fanna och vann dessutom det första derbyt lagen emellan.

Sedan har det blandats mer och mer. Bland annat åkte man på en stjärnsmäll mot Östhammar i sista omgången, 13–1.

Inför hösten väntar antagligen en fortsatt strid mellan Håbo FF och Fanna om vilka som blir det bästa laget i EP-området.

Två divisioner ner, i den västra femman, hittar vi Härnevi BK.

Efter en stark inledning där laget länge stred i den absoluta toppen har man på slutet gått lite tyngre och ligger just nu femma. Dock med fortsatt känning mot topplatserna.

Två stora anledningar till det är skytteligaledaren Jennifer Björklund som hittills gjort femton mål. Femma i samma skytteliga är Linnea Ögren på tio mål.

HBK kommer absolut kunna blanda sig i toppen under hösten.