Sportsligt blev den nionde och sista Stora Coop Cup sådär för hemmaföreningen.

Laget – bestående av flera spelare som för någon helg sedan vann cupen för U14 – lyckades inte upprepa succén. Man slutade på nionde plats efter att ha besegrat Falu IF med klara 5–2 i en placeringsmatch.

Man inledde gruppspelet på fredagen och fick där se sig besegrade av just Falu IF och Troja/Ljungby.

Artikelbild

| Tim Almgren, som nästa säsong kommer att spela i AIK, med en chans.

Man besegrade sedan Strömsbro när man fortsatte gruppen under lördagen, men fick se sig besegrade av Sollentuna, innan man avslutade med 3–3 mot klassiska Timrå IK.

Det resulterade i en C-semifinal mot Kumla. En match man vann och därefter tog man alltså revansch på Falu IF.

Cuperna under 2018/2019 har lockat många ungdomar och cupledningen med ansvarige Håkan Hagman i spetsen kan se tillbaka på en bra säsong.

– Det har ju återigen blivit en rekordsäsong. Mycket på grund av att vi införde tjejcupen i höstas som ju blev en riktig succé och den bidrar naturligtvis till rekordet.

Artikelbild

| Falu var hetast inledningvis och gjorde 1–0.

Men även de andra cuperna har blivit större.

– I U14 ökade vi antalet lag och i U16, den som gick nu, har vi haft samma antal lag men antalet deltagare ökade. Så det har varit en riktigt bra cupsäsong – fantastiskt kul.

Speldatum för cuperna för nästa säsong ligger redan planerade.

men någon utökning räknar man inte med att göra.

– Förmodligen har vi nått taket för vad vi kan göra med de faciliteter som finns. Kommande säsong tror jag vi får landa lite i det här upplägget.

Att få ihop lag tror Hagman dock inte kommer bli några problem.

– Det är ju där mitt främsta jobb ligger, men vi har jobbat ihop ett bra rykte nu och vi har ju faktiskt blivit en av de största årliga cuperna i Sverige.