Tappert ESK utan poäng

I två perioder var ESK Hockey nedtryckta av Huddinge. Trots det lyckades man skapa lite spänning i bortamötet.

ESK föll borta mot formstarka Huddinge. Dennis Näslund gjorde ett mål.

ESK föll borta mot formstarka Huddinge. Dennis Näslund gjorde ett mål.

Foto: Anders Hallman

Ishockey2019-11-13 21:32

Det blev en förlust mot ett ruskigt formstarkt Huddinge på bortaplan. Men trots spelmässigt övertag för hemmalaget lyckades ESK sätta spänning i matchen som till sist slutade 4–2.

– Vi lyckades ju få in en andra reducering där i tredje. Tyvärr hamnade vi i en för stor uppförsbacke i de två första perioderna, konstaterar coach Johan Jonsson efter matchen.

Huddinge var starka under de första 40 minuterna och till att sätta sig i ledning med 4–0. Två av målen i powerplay.

– Vi tog alldeles för många utvisningar. Det medförde en snedbelastning i laget – flera spelare som blev tvungna att spela mycket i boxplay, medan andra då inte spelade alls under perioder av matchen.

Framför allt drog unge Glenn Guttelvik på sig ett matchstraff vilket medförde ett boxplay i fem minuter för ESK. Då föll också ett av Huddinges mål.

Men faktum var att ESK också nätade under samma period. Dennis Näslund fick ett läge och sköt ett väl avvägt skott fram till 4–1. I tredje perioden satte sedan André Fredriksson ytterligare en reducering, men närmre kom inte Enköping.

– Tycker att vi blev lite för passiva i egen zon för att vara helt nöjda. Vi hade behövt få upp aggressiviteten i vissa lägen och i försvaret måste vi bli bättre framöver.

Ni gav det ändå en chans i tredje?

– Ja, men då var uppförsbacken för brant, tyvärr, även om det var ett bra försök. Då spelade vi som att vi inte hade något att förlora och visade ett spel vi hade behövt över 60 minuter, avslutar Jonsson.

Matchfakta

Huddinge ESK Hockey
Hockeyettan Östra
Målen: 1-0 (08.59) Christoffer Odljung, 2-0 (PP 15.31) Björn Jonasson, 3-0 (27.48) Jesper Cederberg, 4-0 (PP 32.33) Victor Andersson, 4-1 (BP 39.13) Dennis Näslund, 4-2 (PP 53.55) André Fredriksson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!