Efter 0–6 i det första mötet är det Lamadjuret som har revansch att utkräva. Men förutsättningarna talar emot ett sådant scenario.

– Det blir en spännande uppgift, men tyvärr har vi inte alls den truppen som vi önskar. Vi har fyra huvudpersoner, om man säger så, som saknas. Det känns trist när det är det sista derbyt för säsongen, säger Lamadjurets tränare John Andersson.

Men han kan trots allt se fram emot matchen med positiva ögon.

Artikelbild

| Skräll. Tuffar Loket vidare eller kan Lama spotta upp sig?

– Om man inte har sådär jättestora förhoppningar kan man bli glatt överraskad. Jag har varit med om det här förut och ofta höjer sig vissa spelare när andra saknar. Så jag hoppas såklart på det, vi tar absolut inte ut någon förlust på förhand, även om de måste ses om favoriter. Det gäller att vi pushar på oss själva.

– Kan vi hålla dem undan mål i början och klara den första perioden kan de kanske bli lite frustrerade. Vi ska försöka göra det svårt för dem.

"De" innebär förstås Lokomotiv Grillby. Ett lag som ligger på tredje plats i tabellen, jagandes Roslagsalliansen och Sirius i topp.

– Vi är taggade! Derby är bland det roligaste som finns. Sedan är ett derby alltid just ett derby, och även om jag tycker att vi har lite vassare lag än dem så blir det tight. Jag väntar mig nog en matchbild ungefär som senast, där vi för matchen och de försöker ligga tätt och kontra, säger Anders Iggström i Lokomotiv.

Vad blir era nycklar?

– Att vi har tålamod, för målen kommer alltid. Sedan är det viktigt att vi är med hemåt så att de inte får kontra på oss två mot en, eller tre mot två.

Till skillnad från Lama ställer man fullt lag på benen.

– Vi har Kalle Nissén borta, som såklart kommer saknas – han gör ju några poäng varje match. Men det känns ändå tryggt och vi ställer ett bra lag på benen.