Enköping bjöd på sol och 25 graders värme när Enköpings SK mötte Hudiksvalls FF på Envallen. Efter två tuffa halvlekar vann till slut gästerna med 2–0.

– Spelmässigt är det jämnt, men de är lite tyngre, lite mer cyniska. Vi gör några fler misstag och blir straffade för dem, säger Enköpings tränare Martin Andersson.

Spelmässigt var ESK väldigt bra, i alla fall i den första halvleken. Man radade på chans efter chans. Trots flera frilägen och bra chanser lyckades man aldrig peta in bollen och precis i slutet av den första halvleken tog Hudiksvall ledningen.

Artikelbild

| ESK hade svårt med målskyttet mot Hudiksvall. Trots det spelade Wily Wickman fint på sin kant och skapade flera lägen. Han missar dock topp tre precis!

– Det är första målet stör jag mig nog mest på, säger Martin Andersson efter matchen. Han fortsätter:

– Vi har två spelare som ligger sju meter bakom skytten när han skjuter. Vi hade kunnat ta igen dem meterna, men vi gör det inte. Där är motståndet bättre än oss och i sådana här matcher blir det helt avgörande.

Andra halvlek skulle bli tuffare och gästernas Niklas Dahlström skulle slå in bollen på frispark redan i den 52 minuten. Trots tvåmålsunderläge slutade ESK aldrig att försöka gå för en reducering och kvittering. Flera bra chanser radades även upp i den andra halvleken, bland annat än ribbträff från Jonathan Böckert. Det ville sig aldrig och resultatet stod sig.

– På förhand var det en tuff match och det blev en tuff match. Jag kanske inte tycker att resultatet speglar matchbilden i sig, men det är här vi är. Vi är inte bra nog på vissa saker, säger Andersson.

Artikelbild

| Hugo Östlund Rödlund tvingade gästernas målvakt till fina räddningar.

– Tyngd, erfarenhet och cynism är någonting man lär sig över tid. Det gäller att fortsätta spela såna här tuffa matcher. Det är den vägen vi måste gå, och det är den vägen vi går nu.

Glädjande nyheter för ESK var annars att Carl Söderberg var tillbaka i startelvan efter sin skada. Försvararen spelade 75 minuter och såg väldigt pigg och taggad ut.

– Det är självklart att det är på planen man vill vara, det är därför man håller på. Jag är inte riktigt hundra i kroppen än, men det här var helt klart ett steg framåt.

Hur ser du på dig egen insats?

– Det är svårt att analysera så här direkt inpå matchen, men jag tycker att jag gjorde det helt okej. Rent generellt gör vi en bra match och kommer till många lägen, säger Söderberg.

– Det är några situationer där vi tappar bollen och sätter varandra i skiten, då blir man straffade mot såna här lag.

Dessutom gjorde Jonathan Åhlin ett kortare inhopp, även han efter skada.

Nu väntar Gute borta och Valbo hemma för ESK:s del. Därefter gå serien in i sommaruppehåll.