Tredje raka segern för EIBK:s damer

EIBK:s damer har fått en perfekt start på serien. Laget tog en ny triumf genom att besegra Björklinge U med klara 6-0.

Julia Brundell nätade dubbelt när EIBK tog sin tredje raka seger.

Innebandy2019-10-19 19:32

Lördagskvällens drabbning mellan EIBK och Björklinge U avgjordes i inledningen av den tredje och sista perioden.

De 2–0 EIBK hade med sig så långt förvandlades hastigt och lustigt till 5–0 på knappa fem minuter.

– Vi trodde de skulle komma ut och verkligen köra i sista perioden men deras motivation dog rätt snabbt, konstaterade EIBK-coachen Benney Brundell.

Det var dessutom idel vackra mål när Enköpings IBK punkterade matchen i den sista perioden. Redan 34 sekunder in på slutakten satte rivjärnet Linnea Lindberg sitt andra mål. Hon kom fri till höger och satte bollen lågt vid den första stolpen. 63 sekunder senare låg återigen en boll i Björklinges målbur. Den här gången bröt Julia Brundell förtjänstfullt in från vänster och tryckte in bollen under målvakten. De riktiga läckerbitarna sparade dock EIBK.

Vid 5–0 tyckte passningsspecialisten Louise Andersson att det var nog att försöka friställa sina lagkamrater utan testade skottlyckan på egen hand. Bollen satt som gjuten i krysset. Matchklockan hade då bara tickat till dryga fem minuter.

Inledningen av matchen tillhörde också hemmalaget.

– Första perioden var bra från vår sida, menade även Brundell.

Madeleine Gelin öppnade målskyttet i power play och Linnea Lindberg, snyggt framspelad av Kim Eriksson, lyfte in EIBK:s andra mål innan första perioden var över.

Mellanakten vill nog helst EIBK glömma. Målvakten Felicia Wängberg undantagen.

– Då var det tufft ett tag, sa Wängberg.

Faktum är att EIBK enbart ska tacka sin utmärkte målvakt att laget fortfarande var i ledning. Hon radade upp högklassiga parader. Speciellt minns man en räddning i minut 15 när en diagonalpassning gav tomt mål men Wängberg kastade sig från andra sidan och klarade målet från påhälsning

– Jag är riktigt nöjd med mitt spel, skrattade Wängberg och fortsatte:

– Det kändes bra hela tiden, det blev grymt nervöst på slutet om jag skulle hålla nollan, skönt att få göra det. Oftast får jag bra hjälp av backarna också.

EIBK gjorde även matchens sista mål. Gelin bröt och spelade upp på Brundell som väggpassade med Louise Andersson innan hon snyggt satte 6–0.

– Det är ett härligt go i laget, idag var det väl så imponerande spel men när vi gör det vi pratat om ser det väldigt bra ut. Att ha vunnit tre raka matcher kan man inte annat än vara nöjd med, avslutade Benney Brundell belåtet.

Felicia Wängberg höll nollan mot Björklinge.