I och med 6–3 fortsätter Colorados smakstart på NHL-säsongen – nu fem raka segrar.

Fem mot noll, det är en ganska bra inledning, säger Burakovsky enligt nhl.com.

Målkavalkaden inleddes tre minuter in i matchen, då Burakovsky och Nazem Kadri spelade upp till gästande Colorados första anfall, vilket Erik Johnson avslutade med ett målskott från blå linjen.

Bästa perioden

Mindre än sex minuter senare stod det 4–0, efter ytterligare mål av Nikita Zadorov, Kadri och Mikko Rantanen.

Det var vår bästa period i år, säger coachen Jared Bednar enligt nhl.com.
Vi hittade vårt offensiva spel, vi hittade tålamod med pucken, vi snodde åt oss pucken, slutförde, och backade upp det med ett riktigt bra försvar.

Gabriel Landeskog fick en assist vid Rantanens mål, och sedan ytterligare en när Nathan MacKinnon spikade igen matchen med 6–3 i slutet av tredje perioden.

Landeskog övertrumfades i poängprotokollet på Washingtons hemmaarena av lagkamraterna Kadri och Rantanen, som förutom målen noterades för två assist vardera.

"Kändes härligt"

Burakovsky vann Stanley Cup med Washington 2018, och trejdades till Colorado i somras. Att han fortfarande är en stor profil i huvudstaden märktes av många hyllande plakat i publiken under måndagens match. "Tack, Capitals och alla fans för ett varmt välkomnande tillbaka", skriver han på Instagram. "Kändes härligt att vara åter i Capital One-arenan".

I den andra kvällsmatchen på USA:s helgdag Columbus Day satte Alexander Nylander andra målet när hans Chicago besegrade Edmonton med 3–1.