Tufft schema startar för Bålsta

Bålsta HC inleder på fredagen ett hektiskt schema med 3 matcher på 6 dagar. Först ut är SK Iron HC. "Det är samma spelschema för alla. Vi lider inte av det", säger tränaren Mikael Trång.

Joakim Lundqvist är en av Bålstas viktigaste spelare, menar Bålstas tränare Mikael Trång.

Joakim Lundqvist är en av Bålstas viktigaste spelare, menar Bålstas tränare Mikael Trång.

Foto: Robin Widing/arkiv

Ishockey2019-10-17 13:30

Det har varit en seg start på säsongen för Bålsta HC som på fyra matcher har lika många förluster. På fredag spelar laget sin femte match, mot mittenplacerade SK Iron. 

– Vi ligger där vi förväntade oss att vi skulle ligga i planeringen. Teoretiskt sätt har vi fortfarande försäsong, säger Bålstatränaren Mikael Trång och fortsätter:

– Vanligtvis brukar man behöva fyra eller fem träningsmatcher på sig för att spelet ska sitta. Det här skulle bli den femte träningsmatchen så att säga.

Det börjar bli extra viktigt för Bålsta att ta poäng, som just nu ligger sist med noll inspelade. Men Trång menar fortfarande på att man inte ska stressa.

– Det är en process och jag vet inte riktigt när det kommer att släppa för oss. Det viktigaste är att vi bara kör på och försöker sätta vårt spel. Vi försöker alltid gå för segern, vi får se hur långt det räcker.

Men det är inte bara en match som ska spelas. Redan på lördag väntar nästa motstånd för Bålsta som åker till Mariehamn, för närvarande Bålstas närmaste konkurrent  

– Jag vet inte riktigt hur det kommer att gå, vi har inte  jättebra koll på dem. Jag måste fokusera på vårt lag och våra spelare. Vi måste göra de vi pratar om att göra, så får vi se hur långt det räcker, säger Trång.

På onsdag ställs Bålsta HC mot Waxholm.

Matchdags

HockeyTrean Östra A

Bålsta HC – SK Iron Hockey

Bålsta Ishall, fredag 19:30

IFK Mariehamn – Bålsta HC

Islandia Mariehamn, lördag 14:45

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!