Enavallen var som en bastu. Det var varmt, solen låg på och luftfuktigheten var hög. På planen utspelade sig en grinig kamp mellan Enköpings SK och Valbo FF i vårsäsongens sista omgång. En omgång som skulle se gästande Valbo stå som segrare.

ESK:s tränare Martin Andersson var långt från nöjd efter matchen:

– Jag vet inte vad jag ska säga, det här är vår sämsta insats den här säsongen, säger han besviket.

Artikelbild

| Andreas Larsson var ESK:s bäste spelare framåt i banan.

Vad var det som hände där ute på planen egentligen?

– Det får du fråga killarna, för jag vet inte. Vi var otroligt slarviga, tappade bollar och skapade ingenting, säger Andersson och fortsätter:

– Jag är väldigt besviken; vi kan förlora, men inte på det här sättet. Vi var skitdåliga.

ESK inledde matchen som vanligt med ett ganska starkt övertag och redan tidigt i matchen hade man en guldchans att göra 1–0 när Alexander Persson-Njie spelades fri av Jonathan Böckert. Persson-Njie verkade dock bli lika chockad som försvaret och hans avslut gick istället i stolpen. Det var mer eller mindre allt som ESK skulle komma att skapa under matchens gång. Valbo tog sin in i matchen mer och mer och strax innan halvlek skulle matchens enda mål komma genom ett fint avslut av Mohamed Kamara.

I andra halvlek skulle sedan en märkbart irriterad Willy Wickman dra på sig två varningar på fyra minuter och blev utvisad. Där och då släcktes ESK:s hopp om en vinst, även fast man fortfarande gick för en kvittering. Andersson kände sig dock apatisk till utvisningen.

– Jag tror inte att det hade gjort någon skillnad ifall vi hade 10 eller 11 utespelare. Det spelade ingen roll idag, tyvärr. Utvisningen blev något slags konstaterande över hur dåliga vi var idag, säger Andersson.

– Spelet sitter inte ihop anfallsmässigt: Vi går in en och en, vi spelar inte med någon tanke, vi löper inte med någon tanke. Det är för dåligt.

ESK skapade halvlägen men kunde aldrig komma till avslut. Försvarsmässigt höll man dock ut och 1–0 skulle stå sig.

I och med lördagens resultat har ESK förlorat fyra matcher i rad och inte gjort mål i någon av dem. Nu väntar ett sommaruppehåll där man har en chans att ladda om inför hösten. Höstsäsongen sätter igång med ett möte mot direktkonkurrenten Skiljebo den 29 juli.